Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Macroul este cel mai sănătos pește. Este de 1500 de ori mai eficient decât medicamentele.

Specialiștii sunt de părere că dieta cu acest pește este de 1500 de ori mai eficientă decât tratamentele medicamentoase, în cazul anumitor boli.

Este vorba despre macrou, care este plin de acizi grași omega-3 și conține o multitudine de vitamine și minerale esențiale.Pe scurt, acest pește gras este una dintre cele mai sănătoase opțiuni de pește disponibile.Vom prezenta în continuare câteva dintre beneficiile de sănătate ale macroului, cât și profilul său nutrițional.

1. Macroul este o sursă substanțială de acizi grași omega-3.


De exemplu, majoritatea adulților din întreaga lume au niveluri scăzute de sânge din aceste grăsimi esențiale, cu excepția persoanelor care trăiesc în Asia de Est și în Scandinavia. Cea mai bună modalitate de a crește consumul de omega-3 este consumarea de pești mai grași bogați în aceste grăsimi esențiale.Pe partea pozitivă, macrou oferă o cantitate substanțială de omega-3. La 100 de grame, acesta echivalează 2670 mg de omega-3. În mod special, aceasta este mai multă omega-3 decât majoritatea altor pești grași, iar macrou este un pește foarte accesibil și ca preț.

Omega-3 acizi grași au o gamă largă de beneficii pentru sănătate și au mecanisme antiinflamatorii în organism.Printre alte beneficii, creșterea consumului de omega-3 poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

2. Macroul conține cantități semnificative de vitamina B12.


Din nefericire, deficitul de vitamina B12 afectează aproximativ 6% din populație, iar această cifră crește la 20% în grupa de vârstă peste 60 de ani.Vitamina B12 este unul dintre cele mai importante elemente nutritive pentru sănătatea noastră, iar o deficiență poate provoca anemie și poate deteriora și sistemul nervos. Din fericire, macrou conține o cantitate semnificativă din această vitamină esențială. Vitamina B12 este esențială pentru sistemele noastre imunitare și nervoase și joacă, de asemenea, un rol în producerea ADN-ului.

3. Macroul este bogat în proteine.
Macrou este o sursă excelentă de proteine ​​dietetice. În plus, macrou este o sursă completă de proteine, ceea ce înseamnă că peștele conține cantități suficiente din toți nouă aminoacizi esențiali. Obtinerea de proteine ​​de inalta calitate alaturi de acizi grasi omega-3 este un mare beneficiu de sanatate a macroului.

4. Macroul este o sursă excelentă de seleniu.
Un alt beneficiu de sănătate al macroului este acela că doar o mică porție asigură 71% din doza recomandată de seleniu.Seleniul este un mineral esențial care are numeroase funcții importante în corpul nostru și acestea includ: Funcția antioxidantă: seleniul ajută la atenuarea stresului oxidativ; Îmbunătățește imunitatea și joacă un rol-cheie în sănătatea sistemului nostru imunitar; Producția de ADN; Reglează hormonii tiroidieni și sănătatea generală a tiroidei.

5. Imbunătățește sănătatea cardiovasculară.


După cum s-a menționat anterior, atât omega-3 cât și seleniul pot contribui la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.Cu toate acestea, macrou este o sursă bogată de vitamine și minerale care sunt asociate cu o sănătate mai bună a inimii, cum ar fi magneziu, potasiu și zinc. Consumul de macrou îmbunătățește riscul de boli cardiovasculare, prin scăderea inflamației și îmbunătățirea funcției vasculare.

6. Imbunătățește funcția cognitivă.


Funcția cognitivă se referă la cât de bine putem să desfășurăm activități mentale și să procesăm informații. Macroul pare să susțină o stare mentală sănătoasă, iar dovezile arată că peștele poate stimula funcția cognitivă.Numeroase alte studii demonstrează că consumul de pește uleios, cum ar fi macrou, este benefic pentru memorie pe tot parcursul vieții, în special la vârstnici.

7. Macroul poate ajuta la reducerea nivelului trigliceridelor.
Trigliceridele sunt unul dintre cei mai importanți factori de risc cardiovascular.Cercetările arată în mod constant că nivelurile ridicate de trigliceride cresc riscul bolilor cardiovasculare și a evenimentelor cardiovasculare.Peștii grași, cum ar fi macrou, s-au dovedit a ajuta la reducerea trigliceridelor în numeroase studii.

loading...

Add comment