Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bea în fiecare seară aceste ceaiuri pentru a slăbi și pentru a curăța ficatul

Organismul tău are nevoie de un ritual de îngrijre ce trebuie făcut zilnic, însă de o atenție deosebită are nevoie ficatul, rezerva de sânge a organismului.

Este bine de știut că există anumite băuturi care te pot ajuta să îți cureți organismul și să îl ajute să funcționeze mai bine. Pe parcursul zilei se acumulează diferite toxine în organism de la alimentația necorespunzătoare, de la poluarea din aer, motiv pentru care este indicat ca seara înainte de culcare să îi dai o mână de ajutor organismului.

Ceaiurile pot fi incluse într-un stil de viață sănătos și echilibrat pentru a susține procesul de pierdere în greutate și pentru a ajuta la curățarea ficatului.

Ceai de mușețel

  • Ingrediente: 1-2 plicuri de ceai de mușețel sau o linguriță de flori de mușețel uscate, 1 cană de apă fierbinte.
  • Cum se prepară: Se pune mușețelul într-o cană și se toarnă apa fierbinte peste el. Se acoperă cana și se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.
  • Cum se consumă: Se bea ceaiul de mușețel de 1-3 ori pe zi. Acest ceai poate ajuta la relaxare și la reducerea stresului, ceea ce poate contribui indirect la pierderea în greutate.

Ceai de lămâie

  • Ingrediente: Sucul de la jumătate de lămâie, 1 cană de apă fierbinte.
  • Cum se prepară: Se stoarce sucul de lămâie într-o cană și se adaugă apa fierbinte.
  • Cum se consumă: Se bea ceaiul de lămâie dimineața, pe stomacul gol. Lămâia conține vitamina C și antioxidanți, care pot sprijini detoxifierea și hidratarea organismului.

Ceai de mentă

  • Ingrediente: 1-2 plicuri de ceai de mentă sau o linguriță de frunze de mentă uscate, 1 cană de apă fierbinte.
  • Cum se prepară: Se pun frunzele de mentă într-o cană și se toarnă apa fierbinte peste ele. Se acoperă cana și se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.
  • Cum se consumă: Se bea ceaiul de mentă de 1-3 ori pe zi. Mentolul din mentă poate ajuta la relaxarea mușchilor stomacului și la ameliorarea disconfortului gastric.

Pe lângă acțiunea sa benefică asupra ficatului, ceaiul băut seara înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi și să te detașezi după o zi plină și agitată la birou, și în plus este un moment plăcut de împărtășit în familie.

Aceste ceaiuri pot face parte dintr-un plan general de slăbire și detoxifiere, dar nu trebuie să fie utilizate ca singurul mijloc de pierdere în greutate sau de curățare a ficatului. Este important să aveți în vedere și o dietă echilibrată, exerciții fizice și să consultați un specialist medical înainte de a începe orice program de slăbire sau detoxifiere, mai ales dacă aveți condiții medicale preexistente.

loading...

Add comment