Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ciocuri osoase sau dureri de coloana – Alifia de sanziene un remediu excelent (vezi aici rețeta)

Osteofitele sau ciocurile osoase, sunt acea modificare patologica ce se manifesta prin proliferarea anormala a tesutului osos, in apropierea unei articulatii. Acestea se mai numesc si „pinteni ososi“. Acestea se formează, de cele mai multe ori, în zona articulațiilor afectate de artroză. Osteofitele apar, în general, la persoanele care suferă de un anumit tip de artrită.

Alifia de sânziene poate fi utilă în durerile coloanei vertebrale și un remediu excelent pentru ciocurile osoase.Pentru a beneficia la maxim de efectele sale terapeutice, iata o reteta simpla cu alifie de sanziene.Se prepară foarte simplu din ingrediente naturale.

După posibilități, se culeg sânziene proaspete direct din natură și din locuri nepoluate sau se pot achiziționa de la magazinele naturiste.Aveți nevoie de 20 grame de plantă uscată (flori, frunze sau tulpină), 30 ml de spirt medicinal, 200 ml de ulei de măsline și 80 grame ceară de albine.Se mărunțesc bine plantele uscate și se pun într-un într-un borcan de sticlă încăpător., după care se adaugă spirtul și se lasă la macerat timp de 12 ore.Ulterior, se adaugă și uleiul, se amestecă bine și se transferă compoziția pe baie de aburi unde se fierbe timp de 2 ore.După 2 ore, vasul se ia de pe foc, se acoperă cu un prosop gros și se lasă timp de 48 de ore să se răcească bine.După cele 48 de ore, preparatul se strecoară folosind un tifon gros și se pune într-un alt borcan de sticlă. Se adaugă ceara de albine, se pune pe baie de aburi până aceasta se topește complet după care se amestecă până la omogenizare. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească complet, amestecând adesea.

Cu alifia astfel obținută se masează zonele dureroase și locurile afectate de ciocuri osoase.Se aplică exclusiv seara înainte de culcare și tratamentul se urmează maxim 14 zile.Alifia de sânziene poate fi folosită și la eliminarea petelor de piele care apar la bătrânețe.

Sânzienele sunt pe lista celor mai vechi plante medicinale din lume, fiind folosite în scop curativ încă din antichitate.Din florile acestei plante se fac buchete si cununi in ziua de 24 iunie, nasterea sfantului Ioan (Dragaica, Sanziene), care se pun la ferestre, la poarta si chiar pe case, caci dupa credinta poporului, aceste flori feresc pe om de toate relele, aducand in acelasi timp noroc la casa omului.

Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile în acest articol sunt cu scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.Dacă suferiți de boli ale pielii sau urmați orice alte tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a vă masa cu această alifie cu sânziene.

loading...

Add comment