Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
dulceata-de-patrunjel

Dulceața de pătrunjel,sănătate la borcan

Pătrunjelul este o plantă erbacee legumicolă, originara din Europa de sud, din zona Caucazului. Cele mai comune două tipuri sunt frunzele crete franceze și frunzele plate italiene.De-a lungul anilor, pătrunjelul a fost folosit pentru a trata afecțiuni precum hipertensiunea arterială, alergiile și bolile inflamatorii.

Astăzi, este folosit pe scară largă ca plantă proaspătă culinară sau condiment uscat. Este de culoare verde aprins și are o aromă ușoară, amară, care se potrivește perfect cu multe rețete.Deseori este considerat a fi una dintre cele mai puternice plante care luptă împotriva bolilor, pătrunjelul oferă o valoare nutritivă deosebită și oferă multe beneficii potențiale pentru sănătate.Pătrunjelul conține de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele și de două ori mai mult fier decât spanacul. Pătrunjelul este plin de vitamina K – un nutrient esențial pentru sănătatea oaselor.Consumul de alimente bogate în acest nutrient a fost asociat cu un risc redus de fracturi și cu o densitate minerală osoasă îmbunătățită.

Pătrunjelul conține compuși vegetali care protejează sănătatea ochilor și pot reduce riscul de apariție a anumitor afecțiuni oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

Dulceața de pătrunjel este o rețetă tradițională a vechilor englezi.
Ingrediente:

  • 2 căni de apă clocotită
  • 10 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1/4 cană oțet de cidru
  • 2 căni de miere
  • 2 lămâi

Se face o infuzie tare turnand apa clocotita peste patrunjel. Se lasa sa stea 15 minute. Strecurați bucăți de pătrunjel și puneți lichidul într-o cratiță de sticlă sau din oțel inoxidabil.Se amestecă mierea și oțetul în apa de pătrunjel. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare.Se taie lămâile mărunt, cu tot cu coajă și se mai pune dulceața la fiert încă 30 de minute.Luați de pe foc și îndepărtați orice spumă de deasupra. Transferați în borcane sterile și sigilați într-o baie de apă fierbinte. Dulceața de pătrunjel este ideală pentru cei care doresc să încerce ceva cu totul nou pentru sănătate.Se poate lua câte o lingură diluată în ceai sau apă, timp de o lună.După o lună se face pauză.

Există diferite rețete prin care se poate prepara această dulceața.Câteva dintre acestea se preparară cu rădăcină de pătrunjel proaspăt.Puțină lume cunoaște totuși rețete de dulceață de pătrunjel.

loading...

Add comment