Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 motive să bei dimineța o ceașcă de cafea

Beneficiile cafelei au fost subiectul multor știri din ultimul timp. Nu este doar apă neagră cu cafeină. Unele cercetări au arătat că cafeaua are multe beneficii incredibile asupra sănătății dincolo de faptul că te trezește dimineața. Studiile au arătat că consumul de cafea zilnic poate ajuta la scăderea riscului de apariție a multor afecțiuni grave și chiar vă poate face să vă simțiți mai bine. În acest articol vom discuta despre beneficiile une cești de cafea pe zi pentru sănătatea dvs.

1. Cafeaua sporește metabolismul și vă ajută să vă simțiți mai bine din punct de vedere fizic.
Studiile au arătat că consumul de cafea poate crește de fapt metabolismul și vă poate ajuta să ardeți grăsimi la o rată mai rapidă, afectând astfel în mod pozitiv pierderea în greutate. Cofeina face acest lucru stimulând sistemul nervos, determinând-o să trimită semnale celulelor grase pentru a descompune grăsimea corporală.

2. Cafeaua este o mare sursă de antioxidanți și nutrienți esențiali corpului nostru.
Credeți sau nu, cafeaua are o mare valoare nutrițională. Acesta conține un număr de substanțe nutritive esențiale, inclusiv riboflavină, acid pantotenic, mangan, potasiu și niacină.

3. Cafeaua poate ajuta la prevenirea diabetului zaharat.
Studiile arată că persoanele care beau cafea au un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip II. Într-un studiu, participanții cu un consum zilnic total de cel puțin trei cești de cafea au redus riscul de diabet de tip 2 cu aproximativ 42%.

4. Cafeaua te poate face mai inteligent.
Cafeaua conține o substanță chimică numită cafeină, dar știți cu toții probabil asta, dar știai că cafeina este stimulent pentru sistemul nervos central ? Când beți cafea, cofeina călătorește către creier unde este responsabilă pentru intensificarea arderii neuronilor și creșterea metabolismului energetic în creier.

5. Poate ajuta la prevenirea bolilor hepatice.
Studiile au arătat că există un ingredient în cafea care protejează împotriva unei boli de ficat numită ciroză. Consumul de cafea în mod regulat s-a dovedit a fi un detox natural pentru a ajuta la protejarea împotriva apariției cirozei, în special a cirozei alcoolice.Deci, în timp ce nu susțin consumul prea mult de alcool, vă recomand să beți o ceașcă de cafea dimineața în mod regulat dacă faceți o detoxifiere a organismului și vă ajută să vă protejați puțin ficatul.

6. Cafeaua poate ajuta la protejarea împotriva bolilor cardiace și a accidentului vascular cerebral.
Evident, consumul de cafea nu va elimina complet șansele de a dezvolta boli de inimă sau de a avea un accident vascular cerebral, dar cercetările făcute au arătat că consumul mai ridicat de cafea a redus riscul bolilor cardiovasculare și al accidentului vascular cerebral.

7. Cafeaua poate scădea riscul de cancer de piele.
Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate a constatat că consumul mai ridicat de cafea a fost asociat cu o scădere modestă a riscului de apariție a unui anumit tip de cancer de piele denumit melanom.

8. Cafeaua reduce riscul de Alzheimer.
Studiile au arătat că consumul a 1-3 cești de cafea pe zi, a redus cu 65% șanselor de a dezvolta boala Alzheimer. Acesta este unul dintre argumentele cele mai convingătoare în favoarea consumului de cafea zilnic.

9. Cafeaua reduce riscul de Parkinson.
Studiile au arătat că consumul crescut de cafea și cofeină este asociat cu o incidență semnificativ mai mică a bolii Parkinson. Acest lucru face ca, cafeaua să devină o parte importantă a strategiei dvs. de a îmbătrâni fără a-ți pierde puterea și claritatea mentală.

10. Cafeaua reduce riscul depresiei.
Depresia este o afecțiune cronică și gravă a dispoziției care afectează de două ori mai multe femei decât bărbații. Studiile au constatat că consumul crescut de cafea a redus riscul depresiei. Nu este foarte clar de ce se întâmplă acest lucru, dar este un alt motiv în plus pentru a bea cafea.

Aveși grijă însă, dacă se întâmplă să beți prea mult, pot exista unele efecte secundare pe termen scurt ale cafelei pe care ați dori să le cunoașteți, cum ar fi: anxietate sau atacuri ușoare de panică, incapacitatea de a te relaxa, bataie rapida de inima, insomnii, amețeli, dureri de stomac sau chiar tremurat.

loading...