Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Iată cum scoți din carnea de pui hormonii și antibioticele

Probabil că ați auzit de foarte multe ori, fie la televizor, fie de la vecini sau prieteni că puiul din zilele noastre cumpărat de la supermarket este plin de hormoni și antibiotice. Ei bine, treaba stă în felul următor. Deși etichetele ne informează că puii cresc într-un mediu plăcut, în aer liber, fără prea mult stres, adevărul este că majoritatea puilor găsiți în supermarketuri sunt crescuți în diferite depozite înghesuite, nu în ferme, printre ingredientele sale regăsindu-se antibiotice, hormoni, acceleratori de creştere, pesticide şi chimicale, provenite din furajele şi sortimentele de cerealele cu care sunt hrăniți.

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la un Centru de Sănătate din America, peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri de arsenic ridicate, considerate, paradoxal, sigure de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA. Tot studiile au demonstrat că prezența acestor toxine și antibiotice în carnea de pui cresc riscul de cancer de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

S-au descoperit că există diferite metode de preparare a cărnii de pui, prin care se elimină toate aceste ingrediente care nu sunt sănătoase pentru noi.

Prima metodă de preparare a puiului este prin fierbere. Atunci când puiul se fierbe, se elimină toate toxinele din carne în apă. A două metodă ar fi cea la cuptor. Este foarte important înainte de a pune pune puiul la cuptor, să-i scoatem toate organele interne. Acolo se spune că se adună cele mai multe toxine. De asemenea, se recomandă să eliminăm și pielea, care nu este tocmai foarte sănătoasă. A treia metodă presupune să tinem puiul într-o soluție specială preparată acasă. Pentru asta o să avem nevoie de un litru de apă filtrată, de preferat plată, câteva linguri de sare de mare sau de hymalaia și 1/4 suc de lămâie natural. Se ține puiul în acest amestec timp de 3-4 ore. Apoi, îl scoatem din soluție și începem să-l gătim după cum dorim.

loading...

Add comment