Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
usturoiul

Alimentul care nu trebuie să lipsească din casă – curăță vasele de sânge și ajută creierul. Dr. Vlad Ciurea: ”Este dovedit!”

„Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea.

Potrivit unor cercetări de la Universitatea din Louisville, Școala de Medicină, sulfura de alil din usturoi vă poate menține mintea ascuțită și vă poate îmbunătăți memoria pe termen lung și pe termen scurt, ceea ce aprinde lumină nouă asupra rolului pe care usturoiul l-ar putea juca în piederilor de memorie legate de vârstă.Usturoiul promovează sănătatea creierului datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii. Este eficient împotriva bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și demență.

Consumul de usturoi este excelent și pentru sănătatea inimii și circulație. Crește fluxul de sânge, astfel încât creierul și organele dumneavoastră să beneficieze de o utilizare optimă a oxigenului și a nutrienților. Persoanele cu hipertensiune arterială și colesterol ar putea administra suplimente de usturoi sau să le adauge mai mult în dieta lor.

Oamenii din multe țări au obiceiul de a mânca usturoi crud.Germanilor le place să mănânce usturoi crud. Potrivit statisticilor, germanii mănâncă 8.000 de tone de usturoi în fiecare an.Potrivit raportului Organizației Mondiale a Sănătății, speranța medie de viață în Germania este de până la 81 de ani, ceea ce este printre cele mai bune din lume.Mulți experți consideră că longevitatea germanilor este strâns legată de consumul de usturoi.Germanii cred că consumul mai mult de usturoi poate duce la sănătate și longevitate.

Usturoiul poate fi consumat atât crud, cât și gătit.Deși usturoiul crud tinde să aibă o aromă mai puternică și mai înțepătoare, poate fi consumat în siguranță și reprezintă un adaos grozav la multe feluri de mâncare.Este adesea adăugat la sosuri, precum alioli sau pesto.

Și, în ciuda numeroaselor beneficii pentru sănătate ale usturoiului, nu adăugați prea mult deodată în dieta dumneavoastră. Exagerarea poate provoca disconfort, inclusiv stomac deranjat, balonare, diaree, miros corporal și respirație urât mirositoare.Moderatia este cheia unui stil de viata sanatos.

loading...

Add comment