Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cât de benefice sunt afinele pentru organismul nostru

Afine se află pe locul doi la cel mai consumat fruct, după căpșuni după un studiu realizat în Statele Unite. În afară de a fi un fruct care ajută la pierderea în greutate, studiile au arătat că afinele îmbunătățesc abilitățile motorii și pot împiedica pierderea memoriei pe termen scurt.

O sursă de nutrienți, afinele au fost de obicei consumate de localnicii din America de Nord pentru sănătate și longevitate, înainte de a se răspândi în Asia și alte continente.

Afinele sunt sursa bogata de antioxidanti. Conțin o porție mare de oxidanți, care sunt foarte importanți pentru combaterea radicalilor liberi pentru a proteja celulele împotriva bolilor.

Afinele sunt de asemenea bogate în complexe de vitamina B, cum ar fi acidul folic , acidul pantotenic , riboflavina și vitamina B-6 . Aceste substanțe nutritive ajută la obținerea energiei din alimentele pe care le consumați și în metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Acidul folic în special ajută la producerea de noi celule sănătoase, în timp ce riboflavina stimulează sistemul imunitar.

Studiile au constatat, de asemenea, că afinele transporta acid clorogen care scade nivelul zahărului din sânge.

În afară de vitaminele menționate mai sus, afinele au o cantitate bogată de minerale cum ar fi cuprul , fierul , manganul și zincul . Toate aceste minerale vizează producția și funcționarea sănătoasă a celulelor. Electroliții precum sodiul și potasiul se găsesc și în afine.

Beneficiile pentru sănătate ale afinelor

Afinele sunt unul dintre fructele cele mai preferate din lume, nu numai datorită gustului lor interesant, ci și datorită avantajelor lor pentru sănătate foarte uimitoare. Afinele au un nivel ridicat de antioxidanți care pune sănătatea umană într-o stare optimă. În plus, acest fruct conține, de asemenea, diferite vitamine și minerale care sporesc funcția organismelor. Afinele sunt acum utilizate pe scară largă ca ingrediente pentru deserturi, precum și pentru salate. Au un gust dulce frumos, care ar putea face ca masa ta să fie mai interesantă. Dacă vă place să consumați afine, faceți multă favoare corpului. Și dacă nu, ar trebui să luați în considerare încercarea. Mai jos sunt motivele pentru care nu trebuie să introduceți afine în dieta zilnică.

1. Îmbunătățesc funcțiile creierului

Dacă credeți că nu vă puteți menține concentrarea, atunci trebuie să consumați întotdeauna afine. Consumul regulat de afine este dovedit în menținerea creierului sănătos și a-l proteja de problemele legate de vârstă. Pe masura ce trece timpul, functiile creierului se deterioreaza din cauza imbatranirii care provoaca pierderea memoriei, confuzie, emotii necontrolate si altele asemanatoare. Afinele conțin o puternică proprietate antioxidantă și antiinflamatoare numită antociani. Antocianine stimulează procesarea semnalelor cerebrale, ceea ce duce la o memorie mai bună, la capacitatea cognitivă și la protecția împotriva demenței. Mănâncă afinele în mod regulat și vei fi mai inteligent și mai strălucitor de-a lungul anilor.

2. Îmbunătățesc sănătatea inimii
Deoarece afinele au un nivel ridicat de antioxidanți și proprietăți anti-inflamatorii, consumul regulat poate duce la o stare mai bună a inimii. Proprietățile sale elimină colesterolii răi și îmbunătățesc circulația sângelui. De asemenea, acestea întăresc vasul de sânge pentru a asigura evitarea cheagurilor de sânge sau cel mai rău atac de cord.

3. Reduc riscul de cancer
Cancerul este una dintre cele mai temuite boli ale tuturor timpurilor. Până în prezent, nu există încă nici un tratament sigur pentru cancer și singura modalitate de a vă feri de această boală este să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Dacă doriți să reduceți riscurile de cancer, este recomandat să asociați afinele în mâncarea de zi cu zi. Acest fruct conține pterostilbenuri care sunt bogate în antioxidanți care protejează organismul de efectele oribile ale radicalilor liberi. Radicalii liberi provoaca in primul rand cancer, deoarece radicalii liberi au molecule care duc la distrugerea celulelor, incurajand nu numai cancerul, ci si diferite boli si boli mai grave.

3. Mențin nivelurile normale de zahăr din sânge
Afinele sunt bogate în fibre și alimente fibroase, care reglează nivelul de glucoză al sângelui. S-a dovedit că acest fruct previne diabetul, deoarece stabilizează zahărul din sânge și, de asemenea, nivelul de insulină.

5. Mențin oasele sănătoase
În afară de conținutul ridicat de antioxidanți și antiinflamatori, afinele au, de asemenea, diferite tipuri de vitamine și minerale care sunt foarte bune pentru oase. Afinele au zinc, vitamina K, calciu, magneziu, mangan, fier si fosfor care protejeaza si mentin oasele sanatoase. Aceste minerale fac oasele mai puternice si mai putin predispuse la fracturi. Calciul este esențial pentru rezistența oaselor, iar zincul și fierul sunt, de asemenea, vitale pentru elasticitatea și forța oaselor și articulațiilor.

6. Reglează digestia
Datorită nivelului ridicat de fibre din afine, este capabil să regleze digestia corectă. Îndepărtează calea digestivă pentru a permite procesarea lină a consumului de alimente. Acest lucru vă va ajuta să pierdeți în greutate și să evitați efectele complicațiilor digestive, cum ar fi constipația.

Aceste beneficii pentru sănătate discutate mai sus sunt suficiente motive pentru a crește aportul de afine. Acest fruct nu este doar gustos, dar uimitor de sănătos în același timp. Cu siguranta vă veti bucura de mancarea afinelor stiind ca vă va ajuta sa traiti mai mult și mai sănătos.

loading...

Add comment