Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

5 metode dovedite pentru eliminarea stresului la locul de muncă

Conform sondajului, stresul la locul de muncă costă companiile în jur de 300 de miliarde de dolari anual, și asta numai în Statele Unite. Problema cu stresul este nu doar că vă slăbește energia, ci vă împiedică și productivitatea. Studiile afirmă că cea mai frecventă cauză a stresului în rândul angajaților este cea care provine din presiunea exercitării pentru a-și păstra locul de muncă. Stresul este o parte a vieții și este ceva ce nu putem evita la locul de muncă. Vestea bună este că o putem gestiona astfel încât efectele sale să fie reduse la minimum. Iată cinci metode dovedite pentru a reduce stresul la locul de muncă:

Gândiți-vă la postura dumneavoastră

Modul în care stați pe scaunul dvs. la birou are de fapt un efect asupra dispoziției dumneavoastră. Când stați în poziții incomode, vă veți simți mai stresat și mai puțin concentrat. Dacă sunteți pic cam înghesuit, încercați să mutați lucrurile în jur și să aveți un spațiu mai mare de respirație la birou. Încercași să luați o pauză la fiecare treizeci de minute, de asemenea. Folosiți această ocazie pentru a vă întinde puțin și pentru a vă odihni creierul.

Ordinea

Nimic nu provoacă mai mult stres decât un desktop dezorganizat. Văzând doar dezordinea este suficient să trimiteți semnale de stres la creier, deci chiar dacă natura muncii dvs. nu este cu adevărat stresantă, este mai probabil să fiți stresat când spațiul dvs. de lucru este dezordonat. Vedeți acea grămadă de hârtii care stă acolo o săptămână? Faptul că nu le-ai atins de multă vreme înseamnă că nu ai nevoie de ele, așa că ai putea să scapi de ele sau să le dai cuiva care ar putea face ceva cu ele cât mai repede posibil. Cu cât este mai aglomerat biroul dvs., cu atât mai puține lucruri pe care le-ar vedea ochii dvs. și mai puține lucruri cu care mintea dvs. ar trebui să se preocupe.

Stabiliți obiectivele realiste

Stabilirea obiectivelor este crucială, dar obiectivele dvs. vă pot ajuta doar la locul de muncă dacă sunt SMART – specifice, măsurabile, realiste și la timp. Este bine să fiți ambițioși, dar dacă aveți tendința de a vă stabili obiective care sunt prea mari, puteți suferi de stres constant din punct de vedere al muncii. Dacă nu sunteți încrezători în atingerea obiectivelor în timp util și în capacitatea dumneavoastră, abandonați-le și stabiliți obiective noi care sunt realiste și sunt în limitele capacității dumneavoastră de a le realiza.

Încercați tehnica Pomodoro

Această tehnică de gestionare a timpului dezvoltat de Francesco Cirillo poate să nu fie aplicabil tuturor, dar dacă natura muncii dvs. vă impune să vă concentrați asupra anumitor sarcini pentru o perioadă de timp, veți găsi acest lucru foarte util. O modalitate prin care această tehnică vă poate ajuta să gestionați stresul este că vă permite să vă concentrați asupra unei sarcini timp de 25 de minute fără întrerupere și vă permite să faceți o pauză de cinci până la zece minute înainte de a trece la o altă sarcină. În timp ce creșterea focalizării vă ajută să deveniți mai productivi, pauza de cinci până la zece minute vă permite să vă odihniți creierul și să nu îl solicitați prea mult.

Acceptați faptul că stresul este inevitabil

Cercetările de la Universitatea Yale au constatat că indivizii care au acceptat ideea că stresul poate fi benefic, au îmbunătățit performanța muncii. Pe de altă parte, subiecții cărora li s-a prezentat ideea că stresul este rău nu este la fel de bun. Se pare că persoanele care au o viziune pozitivă despre stres sunt mai predispuse să depășească situațiile stresante. Da, stresul este periculos și este considerat de mulți medici ca fiind cauza numeroasă a multor afecțiuni medicale grave, dar un mod în care puteți gestiona stresul este înțelegerea și acceptarea faptului că este inevitabil.

Acestea sunt doar câteva din multele moduri în care putem gestiona stresul la locul de muncă, să devenim mai productivi și mai fericiți.

loading...

Add comment