Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
tensiune

Tabelul indicatorilor normali de tensiune arterială în funcție de vârstă

Tensiunea arterială este forța care conduce sângele prin artere pe măsură ce inima pompează, furnizând oxigen și nutrienți organelor și țesuturilor din întregul corp. O citire normală a tensiunii arteriale este esențială pentru ca organele să funcționeze bine și să evite deteriorarea.Tensiunea arterială se poate modifica în funcție de vârstă, de condițiile de sănătate și de alți factori ai stilului de viață. Urmărirea acestor cifre este importantă deoarece atunci când tensiunea arterială crește sau scade rapid – sau rămâne ridicată sau scăzută pentru o perioadă lungă de timp – poate fi un semn că ceva nu este tocmai bine și poate duce la consecințe grave asupra sănătății, inclusiv un risc crescut de apariție moarte prematura.Pe măsură ce tensiunea arterială crește, există o sarcină de muncă crescută asupra inimii și arterelor.

O modalitate de a monitoriza cu ușurință tensiunea arterială este folosirea unui tensiomentru fie el digital sau clasic.Totuși, este importantă înțelegerea cifrelor tensiunii arteriale și care indică o citire normală versus ridicată.

tabel-tensiune

Persoanele cu o tensiune arterială cuprinsă între 90 și 120 sistolice și 60 până la 80 diastolice au tensiune arterială normală, spune dr. Wong. O citire sistolice sub 90 semnifică tensiune arterială scăzută.

O valoare a tensiunii arteriale de 120 până la 129 sistolice și mai puțin de 80 diastolică înseamnă o tensiune arterială crescută și, prin urmare, o probabilitate mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială.

Hipertensiunea arterială Stadiul I este definită de o valoare sistolice de 130 până la 139 și o valoare diastolică de 80 până la 89.Hipertensiunea Stadiul II este marcată de o valoare sistolice de cel puțin 140 și o valoare diastolică de cel puțin 90.Este, în general, tratată cu un amestec de medicamente și o rețetă pentru un stil de viață sănătos.O criză hipertensivă este o situație de urgență și apare atunci când valoarea tensiunii arteriale sistolice depășește 180 și valoarea diastolică depășește 120.Când se ajunge la aceste valori,este recomandată vizita unui medic specialist și administrarea unui tratament adecvat,deoarece aceste etape ale hipertensiunii trebuie urmărite cu atenție.

tabel-tensiune-arteriala

Cifrele tensiunii arteriale sunt un indicator important de sănătate, motiv pentru care mulți medici recomandă monitorizarea tensiunii acasă,pe măsură ce înaintați în vârstă.Tabelul de mai sus vă va ajuta să înțelegeți mai bine valorile pe care le afișează tensiomentrul.

loading...

Add comment