Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Român întors din străinătate: „Nici să nu mai aud de ea, las’ să meargă alții, eu rămân la oi”

Ionuț Lazăr, un tânăr cioban de 20 de ani, din satul Deleni, județul Mureș a plecat în Germania unde a lucrat o vreme in constructii, iar întors acasa a declarat că nu s-ar mai intoarce pentru nimic în lume, la muncă în străinătate.El a ales să rămână în satul natal și să continue tradiția familiei, să devină cioban.

Aceasta poate fi o decizie înțeleaptă pentru el, având în vedere că își urmărește pasiunea și contribuie la menținerea unei tradiții importante. Agricultura și creșterea animalelor sunt elemente vitale pentru multe comunități rurale și pot juca un rol important în asigurarea securității alimentare și a sustenabilității.

Este inspirant să auzim povești de tineri care aleg să se întoarcă în comunitățile lor natale și să continue tradițiile familiei, aducând contribuții semnificative la dezvoltarea lor. Decizia lui Ionuț Lazăr de a se întoarce acasă și de a urma calea ciobăniei după o perioadă în străinătate arată o legătură puternică cu rădăcinile sale și cu valorile pe care le-a moștenit.

De asemenea, alegerea de a se întoarce în satul natal și de a deveni cioban ar putea contribui și la dezvoltarea economică și socială a comunității, prin conservarea practicilor tradiționale și prin crearea de locuri de muncă locale.

Astfel de decizii arată curajul și determinarea tinerilor de a-și construi propria cale în funcție de valorile și aspirațiile lor. Este important să se sprijine astfel de inițiative și să se încurajeze implicarea în dezvoltarea durabilă a comunităților rurale.

Sursa foto: rotalianul.com

loading...

Add comment