Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Prăjitura copilăriei Albinița – se face foarte ușor, în doar 5 pași simpli.

Ingrediente:
12 foi de napolitane
500 g miere
500 g nucă măcinată
200 g zahăr
200 g unt
5 ouă
1 plic praf de copt
200 g făină
1 linguriță de esență de vanilie
Coaja rasă de la o lămâie
Pași de urmat:

Pasul 1: Prepararea glazurii
Amestecă 250g de miere cu 250g de zahăr într-un vas pe foc, până când zahărul se topește complet. Adaugă apoi 250g de nucă măcinată și amestecă bine. Lasă deoparte să se răcească.

Pasul 2: Prepararea aluatului
Într-un bol separat, bate ouăle cu 250g de miere și restul de zahăr. Adaugă untul topit, coaja de lămâie, esența de vanilie, praful de copt și restul de nucă măcinată. Adaugă făina treptat și amestecă bine până obții un aluat omogen.

Pasul 3: Coacerea aluatului
Împarte aluatul în trei și coace fiecare parte separat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10-15 minute sau până când se rumenește ușor.

Pasul 4: Asamblarea prăjiturii
După ce se răcesc, pune pe un platou o foaie de aluat, întinde jumătate din glazura de nucă și miere, apoi așază o foaie de napolitană. Repetă acest proces până termini ingredientele, asigurându-te că ultimul strat este de napolitană.

Pasul 5: Lăsarea la frigider
Lasă prăjitura la frigider pentru cel puțin 2-3 ore (sau peste noapte, pentru rezultate optime) înainte de a o tăia.

Această rețetă simplificată de prăjitura Albinița este perfectă pentru zilele în care dorești ceva dulce, dar nu ai mult timp la dispoziție. Vă dorim poftă bună!

loading...

Add comment