Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cea mai delicioasă rețetă de dulceață de portocale fără conservanți

Dulceața de portocale este un deliciu clasic, cu un gust bogat și aromat care îți încântă simțurile. Dar ce este și mai bun decât dulceața de portocale? Ei bine, o dulceață de portocale făcută în casă, fără conservanți și aditivi artificiali. Dacă vrei să experimentezi bucuria autentică a gustului natural, atunci această rețetă este pentru tine. Urmează pașii simpli și vei obține cea mai delicioasă dulceață de portocale pe care ai gustat-o vreodată.

Ingrediente necesare:
1,5 kg de portocale proaspete, bine spălate și tăiate în felii subțiri
1,5 kg de zahăr granulat (poți ajusta cantitatea în funcție de preferințele tale privind dulceața)
Sucul de la 2 lămâi
Coaja rasă de la 2 lămâi (opțional, pentru un plus de aromă)
1 litru de apă


Instrucțiuni:
Pregătește portocalele: Spală bine portocalele sub apă curentă și taie-le în felii subțiri. Poți alege să păstrezi sau să îndepărtezi semințele, în funcție de preferințele tale.

Fierbe portocalele: Pune feliile de portocale într-o oală mare și adaugă apă suficientă pentru a le acoperi. Fierbe-le la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute sau până când feliile de portocale devin moi.

Adaugă zahărul și sucul de lămâie: După ce portocalele s-au fiert, adaugă zahărul și sucul de lămâie în oală. Amestecă bine pentru a asigura dizolvarea completă a zahărului.

Continuă fierberea: Redu focul și lasă dulceața să fiarbă în continuare la foc mic, amestecând din când în când, timp de aproximativ 1-1,5 ore sau până când dulceața începe să se îngroașe și să capete o consistență de sirop.

Testează consistența: Pentru a verifica dacă dulceața este gata, poți face testul farfuriei reci. Pune o lingură mică de dulceață pe o farfurie rece și las-o să se răcească timp de câteva secunde. Apoi trasează cu degetul o linie prin mijlocul dulceaței. Dacă linia rămâne clară și dulceața nu se împrăștie, atunci este gata.

Sterilizează borcanele: Între timp, sterilizează borcanele și capacul lor. Poți face acest lucru fie punându-le în cuptorul preîncălzit la 120°C timp de aproximativ 10 minute, fie fierbându-le în apă timp de 10-15 minute.

Umple borcanele: Cu ajutorul unui polonic, umple borcanele sterilizate cu dulceața fierbinte, lăsând puțin spațiu liber în partea de sus. Închide-le imediat cu capacul sterilizat și strânge bine.

Păstrează dulceața: După ce borcanele s-au răcit complet, păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat. Dulceața de portocale fără conservanți poate fi păstrată în acest mod timp de câteva luni.

Savurează gustul autentic al dulceaței de portocale
Această rețetă simplă de dulceață de portocale fără conservanți îți va oferi o experiență culinară de neuitat. Savurează gustul autentic al portocalelor proaspete și bucură-te de fiecare linguriță din această delicioasă dulceață, făcută cu dragoste în propria ta bucătărie.

loading...

Add comment