Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ceai de papadie

Ceai de păpădie pentru cine este bun și cine trebuie să îl evite. Bun ca un înlocuitor natural al cafelei, previne infectiilor urinare și luptă împotriva cancerului.

Păpădia este considerată sigură pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, unii oameni pot avea o reacție alergică la contactul cu planta.

Ceaiul de păpădie ar putea promova sănătatea ficatului.
Rădăcina de păpădie a fost de multă vreme considerată un „tonic hepatic” în medicina populară. Studiile preliminare sugerează că acest lucru se datorează, în parte, capacității sale de a crește fluxul de bilă.Naturopatii cred că aceasta înseamnă că ceaiul din rădăcină de păpădie ar putea ajuta la detoxifierea ficatului, ajuta la problemele pielii și ochilor și ameliorează simptomele bolii hepatice.

Poate acționa ca un înlocuitor natural al cafelei
Este posibil să găsiți acest produs din rădăcină de păpădie pregătită în prealabil la magazinele locale de produse naturiste, dar puteți, de asemenea, să-l culegeți și să îl faceți din propriile păpădii, netratate cu insecticide.Ceaiul de păpădie poate fi savurat ca înlocuitor de cafea.

Ar putea avea aplicații viitoare împotriva cancerului
Recent, rădăcina de păpădie a fost studiată pentru potențialul său de combatere a cancerului, iar până acum rezultatele par promițătoare.Un studiu canadian din 2011 a arătat că extractul de rădăcină de păpădie induce moartea celulară în celulele melanomului fără a afecta celulele necanceroase. O altă sursă de încredere a arătat că face același lucru cu celulele canceroase pancreatice.Deși efectele anticancer ale ceaiului de păpădie nu au fost testate destul, potențialul este pozitiv.

Poate ajuta la prevenirea infectiilor urinare
Ceaiul de păpădie poate ajuta la prevenirea infecțiilor tractului urinar. Se crede că această combinație funcționează din cauza compușilor antibacterieni din uva ursi și a urinării crescute asociate cu păpădia.

Cum se face ceaiul de păpădie.
Flori și frunze: se spală, apoi se lasă la macerat în apă fierbinte timp de 15-20 de minute.
Rădăcini: se spală foarte bine, se toacă în bucăți fine și se încălzește la foc mare la cuptor pentru aproximativ două ore. Se pun 1-2 lingurițe în apă fierbinte timp de aproximativ 10 minute.

Evitați ceaiul de păpădie dacă luați deja un diuretic, deoarece acțiunile lor pot fi agravate. Deoarece păpădia are proprietăți diuretice naturale, poate interfera cu acțiunea litiului și a medicamentelor similare. Ceaiul de păpădie ar trebui, de asemenea, evitat dacă luați antibiotice.

loading...

Add comment