Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaiul de curcuma cu lămâie: un remediu pentru glanda tiroida.

Glanda tiroida este una dintre cele mai importante glande endocrine din corpul uman, având un rol esențial în reglarea metabolismului. Cu toate acestea, deseori, aceasta poate fi afectată de diferite probleme de sănătate, cum ar fi hipotiroidismul sau hipertiroidismul. Cei care se confruntă cu astfel de afecțiuni știu cât de important este să îngrijească și să mențină sănătatea glandei tiroide. În acest context, ceaiul de curcuma cu lămâie devine tot mai popular ca remediu natural pentru a susține sănătatea glandei tiroide.

Curcuma, o plantă originară din India, este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante puternice. Curcumina, un compus activ din curcuma, a fost studiată pentru potențialul său de a ajuta în reducerea inflamației și în îmbunătățirea sănătății în general. În plus, se pare că curcumina poate avea un efect benefic asupra glandei tiroide.

Lămâia este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți. Aceasta poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi, care pot afecta funcționarea normală a glandei tiroide.

Tratament clasic – naturopatie – chirurgie
In ceea ce priveste tratamentul acestei probleme de sanatate, interventia chirurgicala este adusa in discutie, dar nu inainte de administrarea suplimentelor cu tiroxina in caz de hipotiroidism si a medicamentelor pentru reducerea activitatii glandei in caz de hipertiroidism. In tratamentul clasic pentru cancerul de tiroida si pentru nodulii tiroidieni se include terapia cu iod radioactive, alaturi de cea chirurgicala. Din pacate, exista pacienti care se rezuma doar la tratamentul clasic si la cel chirurgical, uitand ca terapiile alternative si solutiile din natura sunt si ele remedii demne de luat in calcul, in cazul acestor afectiuni (si nu numai, ci pentru starea de bine a intregului organism).

Turmericul este o planta perena originara din India a carei radacina este utilizata in scop culinar si medicinal. Turmericul poseda un numar mare de proprietati benefice organismului: este un excelent antiinflamator, antioxidant, antibacterian, antitumoral, etc. Uleiul de turmeric si curcuminoidele sunt principalele componente ale sale si tocmai acestea sunt responsabile cu efectele sale uimitoare asupra sanatatii, efecte care i-au incantat pe mai toti cercetatorii care s-au preocupat de studierea sa.

Curcuminul este un compus care apartine grupului de curcuminoizi iar cercetarile au demonstrat ca acesta serveste drept remediu in cazul numeroaselor afectiuni cu care se confrunta omul societatii moderne. Curcuminul (nu turmericul) este cel care, luat in cantitati optime, reprezinta o sursa naturala de sanatate pentru intregul nostru organism.

Ceaiul de curcuma favorizeaza functionarea normala a glandei tiroide.
Pentru a investiga efectul antioxidantilor in hipotiroidism, a fost intreprins un studiu in cazul hipotiroidismului indus la sobolani, acestia fiind tratati cu trei antioxidanti: vitamina C, vitamina E si extract de turmeric: curcumin. Hipotiroidismul cauzeaza cresterea in greutate a glandelor si scade productia de hormoni tiroidieni. Cu toate acestea, la subiectii tratati cu antioxidanti s-a semnalat reducerea in greutate a glandei tiroide si o mai buna circulatie a hormonilor. Asta inseamna ca proprietatile antioxidante ale curcuminului pot influenta in mod pozitiv activitatea glandei tiroide.

Ceaiul de curcuma remediaza leziunile organelor afectate de disfunctiile tiroidiene.
Disfunctia tiroidiana afecteaza activitatea functiei renale de filtrare a substantelor toxice din organism. Nivelurile crescute de tiroxina sunt responsabile cu stresul oxidativ la nivelul celulelor rinichilor si aduc insemnate schimbari fiziologice.

Stresul oxidativ reprezinta un dezechilibru intre antioxidantii si prooxidanti prezenti in tesuturile organelor. Un studiu experimental efectuat pe sobolani a demonstrat ca turmericul si curcuminul pot preintampina efectele tiroxinei care este responsabila cu inducerea stresului oxidativ. Tratamentul in acest sens s-a intins pe durata a doua saptamani. Atat turmericul cat si extractul de turmeric – curcuminul – au fost capabili sa restabileasca nivelurile de antioxidanti de la nivelul tesuturilor rinichilor. Rezultatele acestui studiu indica faptul ca curcuminul poate remedia leziunile organelor afectate de disfunctiile tiroidiene.

Combinația dintre curcuma și lămâie într-un ceai poate fi un remediu eficient pentru glanda tiroida.

Ingrediente:
2oo ml de apă
1 linguriță de curcuma
Miere (opțional)
Ghimbir (opțional)

Mod de preparare:
În primul rând, pune apa la fiert și dă-o în clocot.
Apoi, lasă focul mediu-mic, adaugă curcuma și amestecă bine – adaugă și ghimbir dacă dorești să oferi proprietăți și arome suplimentare băuturii.
Fierbe ceaiul la foc mic timp de aproximativ 5-10 minute.
Apoi, pune ceaiul în cana preferată și lasă-l la răcit.
În cele din urmă, îl poți îndulci cu miere. Servește-l.

Efecte adverse ale ceaiului de curcuma.
În general, consumul de turmeric este sigur, deși pot apărea efecte secundare dacă sunt ingerate cantități mari. De fapt, un articol publicat în Specialist Pharmacy Center afirmă faptul că cele mai frecvente semne de intoxicație ar putea include:
Constipație, dispepsie și diaree
Balonare și dureri de stomac
Reflux gastroesofagian cu greață
Scaune galbene

loading...

Add comment