Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
pahar-de-apa

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea! Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi.

Prof. Dr. Vlad Ciurea le-a oferit românilor câteva sfaturi esențiale pentru a avea parte de un stil de viață sănătos. Recent, specialistul a vorbit, pe rețelele sociale, despre cât de important este să urmăm un regim alimentar echilibrat, iar dieta noastră să fie bogată în consumul de lichide.

Majoritatea românilor au obiceiul să-și înceapă dimineața cu o ceașcă de cafea, pentru a primi acea doză de energie de care au nevoie, pentru a putea să-și desfășoare activitățile zilnice cu brio.

Ei bine, medicul neurochirurg Vlad Ciurea, doctor în științe medicale recomandă ca, în loc de cafea, să bem un pahar de apă la temperatura camerei la prima oră a dimineții, pentru o bună funcționare a organismului.

Ce efect are apa băută dimineață, pe stomacul gol.
Aproximativ 250 ml de apă, adică un pahar, reprezintă exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie în unele momente, cum ar fi dimineaţa imediat după trezire sau pe stomacul gol înainte de masă.

Apa crește numărul de globule roșii din sânge și, de asemenea, crește oxigenul pe care îl primim la creier, prin urmare crește nivelul de energie.Îmbunătățește metabolismul, te rehidratează după o noapte fără apă,vei avea un ten mai clar și piele mai strălucitoare, îmbunătățește performanța mentală și este esențial pentru o digestie sănătoasă.

„Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece”, a dezvăluit Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

„În primul rând curață organismul, din toate punctele de vedere. În al doilea, umple vasele, acele tuburi. Și atunci a împins în corp tot ceea ce se numește energie. Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier.

Fac tot posibilul că în decursul zilei să beau peste 2 litri de apă. Fac tot posibilul să beau și ceai verde”, a mai spus neurochirurgul.

Prin urmare, conform spuselor domnului doctor, este esențial să consumăm apă pe tot parcursul zilei, dar este ideal și să ne începem fiecare dimineață cu un pahar de apă pe stomacul gol.

loading...

Add comment