Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Verifică tiroida acasă, folosind doar un termometru

În România, din ce în ce mai multe persoane auzim în ultima vreme că suferă de hipotiroidism, afecțiune în care corpul nu dispune de suficienți hormoni tiroidieni. Netratată, această boală poate cauza multe complicații corpului nostru, ducând chiar la insuficiență cardiacă sau alte boli de inimă.

Dar știai că există un procedu simplu prin care îți poți verifica tiroida acasă, doar cu ajutorul unui termometru? Ei bine, noi îți explicăm cum. Ai nevoie doar de un termometru bun, care să-l lași noaptea pe noptieră, iar dimineața, când te trezești să-l scuturi bine, până ajunge sub 35 de grade Celsius, să-l aplici sub axilă și să-l lași în jur de zece minute.După 10 minute, îl scoți și te uiți bine. Dacă indică între 36.5 și 36.8 înseamnă că glanda ta tiroidă funcționează normal. Dacă indică sub 36.5, înseamnă că nu e ok și că glanda tiroidă lucrează mai lent decât ar trebui. Dacă indică o valoare mai mare decât 36.8 înseamnă că glanda tiroidă funcționează mai rapid decât ar trebui, ori indică prezența anumitor infecții în corp. Temperatura scăzută a corpului nu indică întotdeauna o problemă cu tiroida .

Femeile aflate la menstruație trebuie să efectueze acest test începând cu a doua zi a ciclului.Acest lucru se datorează faptului că ovulația produce o creștere a temperaturii corpului și nu ar da un rezultat precis. Femeile aflate la menopauză pot efectua acest test în orice moment.

Dacă vă confruntați cu probleme ale tiroidei, trebuie să știți că aceste simptome sunt foarte des întâlnite la persoanele care se confruntă cu această boală. Sunt prezente depresia, lipsa de energie, oboseala, durerile de cap, infecțiile,pierderile de memorie, lipsa de concentrare și căderea părului.

Glanda tiroidă are nevoie de aminoacid tirozină pentru a produce hormoni tiroidieni. Tirozina se găsește în alimente bogate în proteine ​​precum carnea roșie, peștele, carnea de pasăre, dar și migdalele, avocado, bananele și semințele de dovleac.

Această procedură se repetă 5 zile la rând pentru a se asigura că este de fiecare dată aceeași temperatură. Această metodă nu este întotdeauna 100% precisă. Dacă totuși nu sunteți siguri de rezultat, cel mai bine ar fi să consultați un medic specialist pentru investigații mai amănunțite asupra tiroidei.

loading...

Add comment