Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
rozmarin

Planta bună pentru circulația sanguină a creierului, pentru inimă, pentru articulații, piele, păr și siluetă.Pe lângă acestea, îmbunătățește și memoria.

Rosmarinus, în denumirea științifică, este de origine mediteraneană și crește de multe ori în apropierea mării. Crenguțele de rozmarin sunt folosite încă din antichitate datorită acțiunilor sale multiple.Rozmarinul nu este doar un condiment de excepție, ci și o plantă care activează circulația sângelui și care îmbunătățește memoria.Rozmarinul crește fluxul de sânge spre cap. Planta conține legături care previn degradarea neurotransmițătorului principal care asigură o memorie bună.

Rozmarinul ajută la buna funcționare a inimii în caz de hipotensiune arterială.Infuzia de rozmarin are propietăți benefice asupra inimii, ajutând la întârirea sănătății inimii, stimulând puterea acesteia de pompare a sângelui.

Are proprietăţi anti-sclerotice şi scade nivelul de colesterol. Cercetările au demonstrat că această plantă este folositoare pentru a se recupera după boli grave, în special pentru persoanele mai în vârstă care au o circulaţie sangvină deficitară la nivel de creier.Pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine a creierului şi a activităţii inimii se recomandă să consumaţi: 1 linguriţă de frunze de rozmarin la 2 pahare de apă fierbinte, se infuzează 30 de minute, apoi se strecoară. Se bea 1-2 linguri de 3 ori pe zi înainte de masă.

Hidratează pielea, îndepărtează ridurile și umflăturile, activează circulația, conferă elasticitate, îmbunătățește culoarea pielii, îndepărtează petele pigmentare. Se recomandă să se bea o cană de ceai de rozmarin pe zi sau să se adauge ulei de rozmarin în creme și măști.Ceaiul de rozmarin se consumă și în caz de diabet, afecțiuni ale ficatului, vezicii biliare, atac de cord.

Nu se recomanda persoanelor care au alergie la rozmarin, femeilor insarcinate, copiilor mici, mamelor care alapteaza si bolnavilor de epilepsie.Rozmarinul crește tensiunea arterială pentru o scurtă perioadă, de aceea nu este indicat pentru persoanele hipertonice de gradul 2-3.

Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile în acest articol sunt cu scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați orice alte tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a consuma acest tratament naturist.

loading...

Add comment