Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
colesterol-rau

Dacă ai colesterolul ridicat, evită să consumi aceste 5 alimente care nu fac bine

Colesterolul este produs în principal în ficat. Dar se găsește și în alimente de origine animală, cum ar fi ouă, crustacee, carne și produse lactate.Unele alimente conțin colesterol, dar în mod surprinzător ele nu fac o mare diferență asupra colesterolului din sângele tău.Dar totuși sunt câteva care trebuie evitate dacă ai colesterolul ridicat., deoarece îți pot crește nivelul de colesterol rău.Iată în continuare care sunt 5 dintre acestea.

1.Carnea roșie.
Carnea roșie este bogată în grăsimi animale saturate, despre care se știe că crește colesterolul total din organism. Dacă sunteți iubitor de carne, alegeți bucăți de carne slabă fără piele, precum piept de pui sau de curcan, sau alegeți în schimb pește.Chiar și carnea procesată, cum ar fi cârnații, mezelurile și slănina, tind să aibă un conținut ridicat de sodiu și vă pot crește nivelul de colesterol.

2.Untul.
Se pare că aproape tot ce consumăm se face mai bine cu unt: floricele, pâine prăjită, piure de cartofi, clătite, lista poate continua la nesfârşit.Dar dacă ai de-a face cu colesterolul ridicat și cu boli de inimă, s-ar putea să vrei să afli că trebuie evitat untul.Evitați să consumați unt procesat care poate conține grăsimi trans și, de asemenea, mult sodiu care vă crește tensiunea arterială și nivelul colesterolului.

3.Mâncarea prăjită.
Alimentele prăjite, cum ar fi carnea prăjită sau cașcavalul pane, sunt bogate în colesterol și merită evitate ori de câte ori este posibil.Acestea sunt bogate în calorii și pot conține grăsimi trans, care pot crește riscul de boli de inimă șși cresc nivelul de colesterol rău.În plus, consumul mare de alimente prăjite a fost asociat cu un risc crescut de boli de inimă, obezitate și diabet.

4.Înghețata.
Înghețata se pare că nu este cel mai bun desert pentru persoanele cu colesterol ridicat. Producătorii pot folosi adesea lapte și smântână pline de grăsime și, în unele cazuri, pot înlocui aceste produse lactate scumpe cu uleiuri vegetale hidrogenate de calitate scăzută, care vă pot crește nivelul de colesterol rău.

5.Carbohidrați.
Printre alimentele pe care persoanele cu colesterol ridicat ar trebui să le evite, se regăsesc și carbohidrații rafinați precum pâinea albă, care este unul dintre cei mai importanți. În schimb, optează pentru alimente bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală și pastele din grâu integral.

Zicala „ești ceea ce mănânci” poate fi aplicată în cazul creșterii sau scăderii nivelului de colesterol. Deși este adevărat că genetica joacă un rol important în nivelul de colesterol, alegerile dietetice și ale stilului de viață pot avea, de asemenea, un impact mare.Dietele bogate în grăsimi saturate sunt legate de creșterea colesterolului din sânge și de riscul de boli de inimă.

loading...

Add comment