Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
unguent-de-papadie

Unguentul de păpădie, eficient pentru durerile articulare și musculare, inclusiv durerile cauzate de artrită

Păpădiile sunt incredibil de benefice în multe feluri. În timp ce mulți oameni au fost instruiți să vadă păpădiile ca buruieni inestetice în grădinile lor altfel bine îngrijite, păpădia a fost adusă în mod intenționat în America de Nord de imigranții europeni cu secole în urmă, deoarece știau cât de benefice sunt cu adevărat aceste mici plante.Mulți nu știu, dar prezența lor este defapt benefică pentru grădină.Rădăcinile lor lungi ajută la aerarea solului, iar florile lor colorate sunt unele dintre primele flori care atrag polenizatorii în grădinile noastre primăvara.

Păpădie este cunoscută ca fiind antiinflamatoare, precum și bogată în antioxidanți, iar atunci când este aplicată local, poate ajuta la hrănirea și curatarea pielii, la combaterea infecțiilor pielii și la ameliorarea durerilor musculare și articulare, inclusiv durerile cauzate de artrită.Păpădia oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, de la întărirea oaselor și lupta împotriva diabetului până la detoxifierea ficatului și hrănirea pielii în tot felul de moduri.

Unguentul de păpădie este un balsam de vindecare pe bază de plante care face minuni pentru durerile musculare, ajută la vindecarea tăieturilor și zgârieturilor minore și poate fi folosit ca un hidratant natural, cu atât de multe beneficii pentru pielea ta.

Cum se prepară unguentul de păpădie.
Avem nevoie de doar trei ingrediente naturale: ulei infuzat cu papadie, ulei de cocos si ceara de albine.De asemenea, se pot adăuga pentru un plus de prospețime, uleiuri esențiale care hrănesc pielea, cum ar fi lavandă, arbore de ceai și tămâie, dar acestea sunt complet opționale.Începem prin a prepara uleiul infuzat cu păpădie.Se culeg flori proaspete din grădină și se lasă la uscat o zi, două maxim.Odată ce păpădia s-a uscat, se pun într-un borcan, iar peste, se acoperă cu ulei de măsline.Se poate folosi și ulei de jojoba, ulei de migdale dulci sau ulei de cocos.Lăsați-le să stea timp de 2 până la 6 săptămâni și lăsați uleiul să se infuzeze. Îți poți așeza borcanul într-un loc cald și însorit sau pur și simplu îl poți lăsa pe blat sau chiar într-un dulap.Odată ce ați infuzat uleiul, turnați-l printr-o sită sau printr-o pânză și folosiți un pistil, sau coada unei linguri de lemn pentru a apăsa florile și a stoarce cât mai mult ulei posibil. Unguentul se prepară foarte repede odată ce ai uleiul infuzat.Se pun în cantități egale uleiul infuzat cu papadie, uleiul de cocos si ceara de albine într-un vas cu puțină apă.Se pune la foc mediu până când toate ingredientele se topesc împreună.Se ia de pe foc și se lasă amestecul de unguent lichid să se răcească în oală timp de aproximativ 5 minute.În acest moment puteți adăuga câteva uleiuri esențiale dacă doriți.Turnați amestecul cu grijă în oale sau borcane și lăsați să se răcească câteva ore până când este complet solid.

Utilizați unguent de păpădie pe mâini, picioare, coate și genunchi, pe mâinile artritice și articulațiile rigide, pe zgârieturi și erupții cutanate și ca hidratant general sau pentru frecare musculară.

loading...

Add comment