Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Beneficiile mai putin cunoscute ale frunzelor de marar . Iata cum pot fi utilizate.

În medicina tradițională pe bază de plante, mărarul a fost folosit pentru a ajuta la gestionarea și prevenirea bolilor digestive și a respirației urât mirositoare, pentru a promova alăptarea și, de asemenea, pentru a reduce colesterolul și zahărul din sânge. Unele dintre aceste beneficii presupuse sunt, de asemenea, susținute de cercetări mai noi, care confirmă faptul că mărarul poate ajuta la scăderea colesterolului și la îmbunătățirea controlului glicemiei (pentru cei care suferă de diabet).

Bogat în antioxidanți și o sursă bună de vitamina C, magneziu și vitamina A, mărarul poate avea mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva bolilor de inimă și a cancerului.

Iată beneficiile mai puțin cunoscute ale mărarului.

Poate ajuta la insomnie.
Uleiurile esențiale găsite în plante au proprietăți medicinale antice, simultan stimulante, sedative și hipnotice. Flavonoidele și complexul de vitamine B prezente în uleiurile sale esențiale activează secreția anumitor enzime și hormoni care sunt considerați a avea efecte calmante și hipnotice, ajutând astfel unii oameni să dormă bine.

Menține sănătatea oaselor.
Conținutul de calciu al mărarului înseamnă că acesta contribuie la niveluri adecvate de calciu în organism, ceea ce, la rândul său, ajută împotriva elementului important în protejarea dvs. împotriva pierderii osoase și a pierderii densității minerale osoase.

Gestionează diabetul.
Mararul a fost mult timp asociat cu diabetul zaharat și cu gestionarea nivelurilor de insulină. În ciuda faptului că cercetările sunt oarecum limitate în acest domeniu, în special pe subiecți umani, studiile au indicat că pot contribui la reducerea fluctuațiilor nivelurilor lipidice serice și ale insulinei în diabetul indus de corticosteroizi.

Sporește imunitatea
Utilizarea frecventă a acestei plante medicinale la mese poate ajuta la reducerea incidenței unui număr de infecții microbiene în tot corpul, precum și a infecțiilor care pot duce la răni deschise sau mici tăieturi pe piele.

Diminuează diareea.
Planta poate ajuta datorită monoterpenelor și flavonoidelor prezente în uleiurile sale esențiale, care sunt de natură germicidă sau bactericidă. Ele pot ajuta la ameliorarea diareei prin inhibarea infecțiilor microbiene care încearcă să atace corpul.

Îngrijire orală.
Semințele și frunzele de mărar acționează ca odorizante bune pentru gură și respirație.

loading...