Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cetatea tricule

Cetatea Tricule în topul celor mai spectaculoase edificii scufundate din lume.Reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri din România de vizitat primăvara.

Cetatea Tricule (sau Cetatea Trikule) este într-adevăr unul dintre edificiile scufundate spectaculoase din lume și se regăsește deseori în topuri și liste de acest gen.Cetatea Tricule este o fortificație medievală situată pe malul Dunării, în județul Mehedinți, România.Se află pe drumul naţional 57, la patru kilometri în aval de localitatea Şviniţa, pe malul stâng al Dunării.Acesta este un sit arheologic important și un obiectiv turistic fascinant în regiune.

Cetatea Tricule a fost construită în secolul al XV-lea și a servit ca fortăreață de apărare și punct de control strategic pe cursul Dunării.Cetatea Tricule avea un rol important în protejarea regiunii împotriva invaziilor și controlarea traficului pe Dunăre. Aceasta consta din ziduri solide de piatră, turnuri de apărare și alte elemente defensive.

Cu timpul, fortificația a fost abandonată și ruinată, dar încă se mai păstrează porțiuni ale zidurilor și a unor structuri.În prezent, din cele trei turnuri pe care le avea Cetatea, s-au mai păstrat 2, la care se poate ajunge doar pe apă.

Astăzi, Cetatea Tricule este o destinație populară pentru turiști și iubitori ai istoriei. Vizitatorii pot explora ruinele cetății, admira priveliștile pitorești ale Dunării și înțelege mai multe despre istoria și cultura locului. În prezent, fundaţia Cetăţii Tricule este profund erodată. Aşa se face că zidurile turnurilor devin din ce în ce mai fragile, singura soluţie fiind consolidarea lor. Acesta este motivul pentru care condiţiile de vizitare sunt precare.Este recomandat să solicitați informații suplimentare de la autoritățile locale sau să vă alăturați tururilor ghidate pentru a obține mai multe detalii despre cetate și istoria sa.

loading...

Add comment