Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Leacuri băbești cu rozmarin(pentru păr, dureri, oboseală, memorie, infecțiile gurii).

Rozmarinul este o planta pe care multi o cunoastem din bucatarie insa ea are proprietati fantastice in tot ceea ce implica functionarea creierului . Consumand ceaiul de rozmarin veti observa o claritate profunda a ideilor ,o memorie mai buna si un nivel de concentratie ridicat . Ceaiul de rozmarin se poate folosi de catre studenti si elevi inainte si in timpul examnelor dar si in timpul anului scolar , persoanele care lucreaza mult cu memoria si au nevoie de suport precum si cei care au nevoie sau trec prin o perioada dificila din punct de vedere emotional.Ceaiul de rozmarin ajuta la oxigenarea celulelor nervoase si implicit a creierului.

Pentru efecte foarte bune se poate folosi si ulei esential de rozmarin.Supranumit și uleiul aducerii-aminte, uleiul esențial de rozmarin este recomandat pentru menținerea stării de calm, claritate în gândire și stimularea creativității.Are efecte în probleme digestive, precum indigestia sau meteorismul. Printre afecţiunile sistemului respirator, în care folosirea uleiului de rozmarin dă rezultate bune, se numără astmul, bronşitele, tusea sau sinuzitele. De asemenea, se recomandă în dureri ale sistemului genito-urinar şi în tratarea răcelilor, gripei sau infecţiilor.

Uleiul de rozmarin se utilizează pentru ameliorarea diferitelor probleme ale pielii (acnee, dermatite, eczema), dar și pentru îngrijirea părului gras şi îndepărtarea mătreţei. Uleiul de rozmarin conține un procent ridicat de antioxidanți care pot elimina radicalii liberi din organism. Unul dintre acestea se numește carnasol, care este aproape la fel de puternic ca și fructele goji.Carnasolul poate reduce, de asemenea, inflamația în celulele corpului. Acest lucru are ca beneficii prevenirea și vindecarea bolilor la nivelul foliculilor de păr, care pot duce la pierderea părului sau la subțierea lui, precum și la infecții fungice, acnee și eczeme ce pot afecta scalpul. Când este utilizat pe scalp, uleiul de rozmarin poate ajuta la stimularea creșterii părului. Acest lucru este benefic atât pentru bărbați cât și pentru femei și ajută la vindecarea foliculilor de păr.

Uşurează probleme ale sistemului circulator (circulaţie deficitară, tensiune mică, retenţie de apă) şi este deosebit de eficient în tratarea durerilor, fie că vorbim despre dureri musculare, articulare sau despre cele reumatismale.
Uleiul de rozmarin are un efect calmant asupra nervilor, reducând în general tensiunea nervoasă, epuizarea nervoasă și stresul și este eficient în ameliorarea durerilor de cap şi migrenelor.

Contraindicații.
Rozmarinul crește tensiunea arterială, de aceea nu este indicat hipertensivilor.Nu trebuie consumat în doze mari, deoarece este un remediu puternic.Se recomandă evitarea consumului de rozmarin concomitent cu suplimente de fier, deoarece reduce semnificativ absorbția acestuia.

Rețineți! Acest articol nu are scopul de a înlocui sfatul sau consultul unui medic de specialitate.Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să consultați medicul dumneavoastră.

loading...