Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
orhidee

Secretul orhideelor frumos înflorite tot anul

Multe persoane au impresia că este dificil să crești orhideele și că au nevoie de multă atenție pentru a înflori frumos.Ei bine, toate acestea sunt doar mituri.Obținerea echilibrului corect de apă, lumină și temperatură alături de câteva secrete, va face orhideele uimitoare pe toată perioada anului.

Orhideele sunt una dintre cele mai plăcute plante de îngrijit. Florile lor frumoase, exotice și parfumate, sunt absolut uluitoare.Cultivarea orhideelor fie în casă, fie în grădină, vă permite să vă bucurați de unele dintre cele mai uimitoare flori de pe planetă.Ele sunt plante calde, care provin din regiunile mai tropicale. Atâta timp cât ne amintim să obținem echilibrul corect, ele vor reuși să trăiască aproape pentru totdeauna.Arată grozav în decorul casei, adăugând eleganță și grație unei zone.

Majoritatea orhideelor ​​ar trebui să fie udate o dată pe săptămână.Când solul orhideei începe să se simtă uscat, înseamnă că trebuie udat.Cel mai bun mod de a vă uda orhideea este să o scoateți din recipient și să o puneți într-un vas de plastic.Apoi, puneți orhideea sub un robinet care curge lent timp de 10 până la 15 secunde. Pe măsură ce udați, umeziți fiecare parte a plantei, dar evitați coroana și frunzele. De asemenea, puteți uda orhideea folosind cuburi de gheață.Înainte de a vă pune orhideea înapoi în ghiveciul original, lăsați-o să se usuce timp de cinci până la 10 minute, astfel încât planta să nu stea în apă.Când solul orhideei începe să se simtă aproape uscat, este timpul să repetați procesul.Evitați udarea excesivă, deoarece aceasta poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Odată ce orhideea dvs. intră în faza de repaus și încetează să înflorească, începeți să o fertilizați. Majoritatea orhideelor ​​vor avea nevoie de un îngrășământ echilibrat pentru plante de apartament.Acest lucru ar trebui să fie făcut lunar sau săptămânal, în funcție de tipul de orhidee pe care îl aveți.

Nu mutați orhideea Phalaenopsis înflorită dintr-un loc în altul.
Acest lucru poate provoca o schimbare a temperaturii camerei și poate stresa planta de orhidee.

Nu tăiați rădăcinile.
Unele rădăcini de orhidee ar putea începe să crească peste ghiveciul tău – nu le tăia. Este absolut în regulă, iar aceste rădăcini vă ajută planta să primească mai multă energie.Tăierea rădăcinilor poate modifica sănătatea orhideelor.

Experții recomandă pulverizarea periodică a orhideelor cu infuzie de apă cu usturoi, chiar dacă planta este sănătoasă, dar dacă doriți să grăbiți apariția florilor.

Orhideea este o plantă frumoasă, cu petale mari și colorate, ușor de îngrijit, ceea ce o face o alegere excelentă atât pentru începători, cât și pentru grădinarii experți.

loading...

Add comment