Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
biserica

Misterul din adâncuri: Descoperă Biserica de Sub Ape, un loc unic din satul Beliș, județul Cluj.

Biserica de sub ape este o destinație turistică fascinantă situată în satul Beliș, județul Cluj din România. Biserica, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, a fost construită în secolul al XV-lea în satul Geamăna, dar în anii ’70 a fost mutată într-un alt loc, pentru a face loc lacului de acumulare Beliș-Fântânele.

Cu construcția barajului, biserica a fost scufundată în apele lacului și a rămas sub apă timp de aproximativ 20 de ani. Însă în perioadele de secetă, când nivelul apei scade, biserica reapare și poate fi admirată de către turiști. Împreună cu ruinile acesteia ies la suprafaţă şi picturile care împodobesc aceste ruine, întruchipând îngeri şi scene biblice cunoscute de ochiul omului.În zilele în care biserica este acoperită de apă, baza bisericii se găseşte la mai bine de 30 de metri adâncime.

Aspectul pitoresc al bisericii sub apă, cu turnul său ce iese din apă, a devenit o atracție unică în zonă. Vizitatorii pot observa contururile bisericii, pereții și ferestrele sale atunci când nivelul apei scade. Această imagine spectaculoasă atrage turiști dornici să exploreze și să fotografieze acest loc unic.

Biserica de sub ape reprezintă un simbol al istoriei și al patrimoniului cultural al zonei, fiind o destinație deosebită pentru cei pasionați de explorare și fotografie. Pentru a vizita biserica, este recomandat să verificați nivelul apei înainte de a merge și să vă asigurați că este sigur să o vizitați.

Biserica de sub ape din Beliș este un loc impresionant, care păstrează povestea și tradiția locală, oferind o experiență unică și memorabilă pentru turiști.

loading...

Add comment