Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mihaela Bilic: „Nu fugiți de slănina de porc! „Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL.

Iată că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră. Mihaela Bilic spune pe pagina ei de Facebook că slănina de porc duce mai degrabă spre SOMON şi ULEIUL DE MĂSLINE, atunci când vine vorba despre conţinutul de acizi graşi.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal.

Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate.

Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

De ce este bună slănina

  1. Surse de grăsimi sănătoase: Slănina de porc conține grăsimi, inclusiv grăsimi saturate și colesterol. Totuși, anumite tipuri de grăsimi saturate (precum acidul stearic) sunt considerate a avea un impact mai mic asupra colesterolului.
  2. Aport de vitamine și minerale: Slănina poate furniza cantități mici de vitamine liposolubile precum vitamina D și vitamina E, precum și unele minerale, deși concentrația acestora poate varia.
  3. Sursă de energie: Grăsimile din slănină pot oferi energie, deoarece sunt un combustibil dens caloric. Deoarece slănina este o sursă densă caloric și bogată în grăsimi, unele persoane consideră că aceasta poate oferi energie și susținere în perioade de necesitate crescută de calorii.

Dacă slănina este parte a dietei tale, este important să o consumi în cantități moderate și să o incluzi într-un regim alimentar echilibrat, bogat în legume, fructe și proteine slabe.

Dacă ai orice afecțiune de sănătate sau preocupări legate de dieta ta, este întotdeauna indicat să consulți un profesionist medical pentru sfaturi personalizate.

loading...

Add comment