Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
tiroida

Glanda tiroidă are un rolul de a controla întregul organism.Câteva sfaturi pentru a o menține sănătoasă.

Glanda tiroidă ajută la reglarea metabolismului, a temperaturii și a bătăilor inimii.De aceea, este foarte important să o menținem sănătoasă.Tulburările tiroidiene sunt o problemă destul de frecventă în zilele noastre, cu care se confruntă tot mai multe persoane.Unii experți cred că 30% dintre femei vor dezvolta o tulburare tiroidiană de-a lungul vieții.

Hipertiroidismul denumit și tiroida hiperactivă poate provoca scădere rapidă în greutate, bătăi neobișnuit de rapide ale inimii și anxietate. Iar hipotiroidismul, o tiroidă subactivă poate declanșa constipație, creștere în greutate și oboseală extremă.Dacă bănuiți că aveți o problemă cu tiroida, este foarte important să consultați medicul cât mai repede.Dar, pe lângă tratamentul medical, există câteva sfaturi care vă pot ajuta să mențineți tiroida pe drumul cel bun.Iată în continuare care sunt acestea.

O dietă echilibrată poate fi cheia pentru menținerea tiroidei sănătoase pe tot parcursul vieții. Limitați sau evitați consumul de alimente procesate, grăsimi trans, zahăr rafinat, conservanți și coloranți.Alegeți în schimb fructe, legume, cereale integrale, proteine ​​slabe, fasole, alimente probiotice, grăsimi sănătoase pentru inimă și omega-3, cum ar fi peștele gras, uleiuri extravirgine de măsline, arahide, avocado și unturi de nuci.

Se evită pe cât posibil fumatul și consumul de alco0l.Acestea suprimă funcțiile glandei tiroide și blochează rația de iodură și sinteza hormonilor.

Cofeina tinde să streseze organismul, la fel și zahărul. Consumul de cofeină în cantități mari poate agrava unele simptome ale hipertiroidismului, inclusiv palpitații, tremor, anxietate și insomnie.Acolo unde este posibil, o persoană cu hipertiroidism ar trebui să încerce să evite alimentele și băuturile care conțin cofeină.

Cel mai adesea, pacienții cu tiroida se luptă să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul lor și, prin urmare, apelează la internet pentru tot felul de informații.Nu este rău acest lucru, dar internetul, cu o gamă largă de surse, spune povești diferite, iar pacienții se lasă duși de cap și încep să relateze tot ce se întâmplă în corpul lor.Se recomandă ca cineva să fie familiarizat cu simptomele și condițiile care sunt legate de tiroida, dar trebuie să discute cu un medic specialist pentru a obține o dietă și o rețeta adecvată.

Este important să avem grijă de glanda tiroidă și să ținem cont de aceste sfaturi.Pentru că, atunci când tiroida are o problemă, întregul organism are de suferit.

loading...

Add comment