Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
carne-in-suc-propriu

Carne de porc în suc propriu — pentru păstrare îndelungată. Asemenea conserve trebuie să fie în fiecare casă!

Prepararea cărnii de porc în suc propriu la borcan poate fi o modalitate excelentă de a păstra acest aliment pentru perioade mai lungi și de a vă bucura de savoarea cărnii.Este foarte delicioasă și ușor de preparat. Iată cum puteți face acest lucru:

INGREDIENTE:
-1 kg de carne de porc (noi am folosit spată de porc);

-o lingură rasă de sare alimentară (neiodată).

Dacă doriți, puteți să adăugați boabe de piper negru măcinat sau alte condimente în conservele de carne.

Într-un borcan de 500 ml încape 500 g de carne.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați carnea. Străduiți-vă să alegeți carne cu grăsime pe ea: aceasta se va topi în timpul gătitului, iar apoi se va închega și va forma un dop deasupra cărnii conservate.

2.Tăiați carnea în bucăți cu greutatea de 50-60 g. Puneți-o într-un bol.

3.Adăugați sarea. Amestecați foarte bine.

4.Lăsați carnea să se săreze pe parcursul a 15-20 minute.

5.Între timp pregătiți borcanele și capacele: spălați-le cu bicarbonat de sodiu. Apoi uscați borcanele cu ajutorul unui prosop curat de bucătărie. Iar capacele pot fi clocotite în apă pe parcursul câtorva minute (opțional; noi realizăm acest lucru, ca să eliminăm eventualele reziduuri industriale de pe ele).

6.Amestecați încă o dată bucățelele de carne, după care așezați-le compact în borcanele pregătite. Nu umpleți borcanele cu vârf: lăsați aproximativ 1 cm liber sub capacele lor. Altfel în timpul clocotirii carnea va ridica capacele.

7.Așezați borcanele într-o cratiță potrivită, tapetându-i în prealabil fundul cu o cârpă curată. Acoperiți borcanele cu capace.

8.Apoi turnați apă rece în cratiță, astfel încât ea să acopere ¾ din înălțimea borcanelor. Puneți o greutate pe suprafața lor (noi folosim o farfurie grea).

9.Acoperiți cratița cu un capac și aduceți apa din ea până la punctul de fierbere. După aceasta reduceți focul până la minim și fierbeți conservele pe parcursul a 5 ore, sub capac. O dată la 60 minute verificați nivelul apei din cratiță și completați-l cu apă fierbinte.

10.Scoateți treptat (câte una) conservele din apă și închideți-le ermetic.

11.Acoperiți-le cu o pătură călduroasă și lăsați-le să se răcească pe parcursul a 12 ore.

12.Puneți-le la locul de păstrare. Carnea conservată în suc propriu se păstrează excelent chiar și la temperatura camerei, până la 3-4 ani.

Folosind această rețetă, puteți să conservați orice tip de carne.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursa: https://retete-usoare.eu/carne-de-porc-in-suc-propriu-pentru-pastrare-indelungata-asemenea-conserve-trebuie-sa-fie-in-fiecare-casa/

loading...

Add comment