Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Potrivit unor studii cei care nu merg în vacanță trăiesc mai puțin

Un studiu recent realizat pe oamenii de afaceri finlandezi, arată că cei care nu merg în vacanțe, au un risc mai mare de a muri mai repede. De asemenea, s-a descoperit conform statisticilor, că vacanțele reduc riscul de a muri mai devreme, cu 37%. Se spune că daca nu-ți iei vacanțe regulate și lucrezi multe ore continuu, ești în pericol de boli cardiovasculare.

Cercetătorii au evaluat pentru realizarea studiului 1.222 bărbați, care au devenit directori de companii importante. Aceștia au recunoscut că nu merg în vacanțe, pentru că nu le permite timpul. În urma studiului realizat, majoritatea dintre aceștia au avut cel puțin un factor de risc pentru boli cardiovasculare, cum ar fi excesul de greutate, fumatul, colesterolul crescut datorita meselor haotice, hipertensiune arteriale, stresul la intensități mari, intoleranță la glucoză, sau creșterea trigliceridelor.

În continuare, 612 dintre acești bărbați au primit sfaturi de sănătate la fiecare patru luni. Sfaturile au constat în menținerea activității fizice, adoptarea unei diete sănătoase, menținerea ybeu greutăți normale și renunțarea la fumat. Celor care au avut nevoie, li s-au prescris și medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale. Restul de 610 bărbați, nu au primit niciun tratament sau sfat.

Bărbații care au avut trei săptămâni sau mai puțin de atăt, concediu anual au avut un risc de 37% mai mare de a se îmbolnăvi mai repede în comparație cu cei care și-au luat concediu mai mult de trei săptămâni anual. Se spune că, vacanțele mai scurte și timpul de lucru mai lung sunt asociate deseori cu efecte dăunătoare asupra sănătății noastre și chiar, în unele cazuri mortalitate. Cauza și efectul nu pot fi stabilite încă.

Pe lângă aceste rezultate, cercetătorii au fost surprinși să descopere că bărbaților cărora le-au fost oferite sfaturi de sănătate și modificare a stilului de viață, au avut rate mai mari de deces. Teoria fiind, că atunci când încerci să schimbi stilul de viață a cuiva, stresezi acea persoană, doar prin aceste încercări și totodată nu obții un efect suficient și asta ar putea să facă mai mult rău pentru acea persoană.

loading...

Add comment