Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pancreasul plin de toxine duce la complicații majore. Cum poate fi curațat.

Pancreasul este un organ care are un rol esențial în procesul de digestie dar și în producția de enzime. Atunci când se acumulează toxine sau când pur și simplu acesta nu mai funcționează la parametrii normali apar tot felul de probleme de sănătate printre care se regăsesc dezechilibrele hormonale, diabetul zaharat, pancreatita acută sau cea cronică, insuficiența pancreatică ori cancerul de pancreas.

Pentru a rămâne cât mai mult timp sănătos, pancreasul are nevoie de curățare periodică, de detoxifiere. Medicii spun că înaintea acestei detoxifiere trebuie făcută și o detoxifiere a ficatului.

Dieta are un rol esențial atunci când vorbim despre curățarea pancreasului. Trebuie ca persoana în cauză să renunțe la fumat, la alcool și la alimentele procesate, grase. De asemenea, stresul, anxietatea sau alte probleme de natură emoțională pot îmbolnăvi pancreasul. Explicația este aceea că într-o perioadă în care ești foarte stresat are loc o creștere a nivelului de cortizol, hormonul stresului. Mai exact, acesta va putea modifica digestia, este posibil să apară inflamație la nivelul intestinelor și a colonului.

Iată ce poți face:

  • Evită excesul de proteine. Mai exact, evită proteinele din surse animale.
  • Asigură în dieta ta aportul necesar de broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles – acestea fiind legume recunoscute pentru proprietățile lor antitumroale și anticanceroase.
  • Ai grijă ca nivelul glucozei să nu fluctueze, să fie stabil. Sunt alimente care conțin carbohidrați ce pot afecta nivelul zahărului în sânge. Sunt studii care susțin că anumite alimente care conțin mulți carbohidrați are putea să faciliteze dezvoltarea cancerului de pancreas, dar încă mai sunt necesare cercetări.
  • Consumă alimente bogate în acid elagic. Potrivit unor studii acesta ar putea activa enzimele care duc la detoxifierea pancreasului. Mai mult, este știut faptul că acidul elagic crește rezistența sistemului imunitar. De asemenea, acesta este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante care atacă radicalii liberi ce pot crește riscul de cancer pancreatic.
  • Limitează consumul de carne roșie.
  • Ai grijă să ai suficientă vitamina D în organism. Cu toții știm că rolul acesteia este acela de a menține oasele sănătoase, însă în ultimii ani tot mai mulți cercetători susțin că aceasta are un efect protector împotriva cancerului pancreatic. Mai exact, se crede că acesta vitamină poate bloca proliferarea celulelor canceroase. Așa că stai cât mai mult timp la soare și iarna, consumă alimente bogate în vitamina D.
  • Diminuează aportul de grăsimi animale. Sunt studii care spun că un consum de grăsimi animale este asociat cu un risc crescut de cancer pancreatic.
  • Alimentele bogate în vitamina C și E ajută la detoxifiere pancreasului. Practic aceste două vitamine stimulează sistemul imunitar. Consumă cât mai multe legume de culoare verde, ardei grași, broccoli, spanac, dar și fructe precum sunt portocalele, grapefruitul.

Două ceaiuri de ajutor:

  • Ceaiul de ghimbir – poate reduce inflamația, detoxifică organismul și este un excelent antioxidant.
  • Ceaiul verde – pe lângă numeroasele sale proprietăți conține și o mulțime de antioxidanți cu rolul de a detoxifia pancreasul.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

loading...

Add comment