Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
busuioc

BUSUIOCUL dezmorțește organismul și însuflețește pe cei bolnavi și slăbiți

Busuiocul este cultivat în multe țări din întreaga lume, care se încadrează în climatele subtropicale, climatele temperate și zonele mediteraneene. De obicei, sunt cultivate din abundență în locuri situate în Asia și regiunea mediteraneană.Acesta ajută la combaterea stresului oxidativ, a depresiei și a inflamației din organism. De asemenea, ajută la prevenirea și vindecarea bolilor precum cancerul, diabetul și alte afecțiuni cardiace. Busuiocul proaspăt conține vitamina A, vitamina K, fier, mangan, calciu și uleiuri esențiale.Poate fi folosit ca remediu profilactic și curativ într-o gamă variată de afecțiuni nervoase, respiratorii și hepato-biliare.

Cercetătorul științific Virginia Ciocan recomandă ca, de îndată ce busuiocul începe să facă flori, să tăiem lăstarii cu tot cu frunze și flori și să le punem la uscat. După ce plantele au devenit casante, se pun în săculeți de pânză sau de hârtie și se păstrează într-un loc uscat și răcoros, timp de 2 ani. Pentru a obține pulberea de busuioc, aveți nevoie de o râșniță electrică de cafea. Plantele se mărunțesc între degete și pun în râșniță. Se macină câteva secunde, până rezultă o pudră fină, care se cerne printr-o sită deasă. Se păstrează într-un borcănel de sticlă, cu capac. Se macină cantități mici de plantă, cât este necesar pentru 2-3 zile.

Cum se administrează?
Pudra se ține sub limbă 20-30 de secunde, apoi se înghite cu apă. Cura durează 14 zile. Acest remediu simplu produce o revigorare notabilă la nivel fizic și psihic. Îi ajută pe cei afectați de dezechilibre emoționale, tulburări psihice, sensibilitate la stres, surmenaj intelectual.

Busuiocul nu provoacă adesea reacții alergice la oameni, dar nu trebuie consumat în exces. Cei care încearcă să rămână însărcinate sau sunt însărcinate ar trebui să evite pe cât posibil busuiocul. Persoanele care iau medicamente pentru diabet sau pentru controlul colesterolului nu ar trebui să consume Busuioc, deoarece poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății lor.

loading...

Add comment