Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 nuci pe care ar trebui să le mâncați și 6 care trebuie evitate

6 nuci pe care ar trebui să le mâncați:

Nuci
Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre și antioxidanți. Consumul regulat de nuci poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, îmbunătățirea sănătății creierului și a controlului glicemiei.

Migdale
Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Ele pot ajuta la reducerea colesterolului rău și la menținerea sănătății inimii.

Alune de pădure
Alunele de pădure sunt bogate în acizi grași omega-3, proteine și fibre. Consumul lor poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii și a funcției cognitive.

Caju
Caju este o sursă excelentă de cupru, magneziu și zinc. Aceste nuci pot ajuta la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a funcției musculare.

Nuci de Brazilia
Nucile de Brazilia sunt bogate în seleniu, un antioxidant puternic care poate ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative. Consumul lor moderat poate contribui la sănătatea tiroidiană și la reducerea riscului de cancer.

Nuci Pecan
Nucile Pecan sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, fibre și antioxidanți. Ele pot ajuta la menținerea sănătății inimii și a sănătății digestive.

6 nuci pe care ar trebui să le evitați:

Nuci acoperite cu ciocolată
Acestea sunt adesea încărcate cu zahăr adăugat și grăsimi nesănătoase, ceea ce le face o opțiune nesănătoasă pentru consumul regulat.

Nuci prăjite și sărate
Prăjirea și adăugarea de sare poate crește conținutul de grăsimi nesănătoase și de sodiu, ceea ce le face mai puțin benefice pentru sănătate.

Nuci glazurate
Nucile glazurate sunt adesea încărcate cu zahăr și alte ingrediente adăugate care pot crește conținutul de calorii și de zahăr.

Nuci cu arome artificiale
Nucile cu arome artificiale pot conține ingrediente adăugate nesănătoase și pot avea un conținut ridicat de zahăr sau sare.

Nuci tăiate și procesate
Nucile tăiate și procesate pot pierde unele dintre nutrienții lor naturali și pot conține aditivi și conservanți adăugați.

Nuci cu mucegai sau stricate
Consumul nucilor cu mucegai sau stricate poate fi periculos pentru sănătate, deoarece acestea pot conține toxine și pot cauza probleme digestive sau alte complicații.

loading...

Add comment