Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Borcanul cu imunitate: pastă de miere, lămâie, scorțișoară și turmeric.

Descoperă cum să prepari o pastă din miere, lămâie, scorțișoară și turmeric care îți va întări imunitatea în sezonul rece! Rețeta este foarte simplă și îți permite să te joci cu diverse combinații. Preparatul final este întotdeauna delicios, deoarece conține miere și plante aromate.

Miere cu mirodenii – o rețetă simplă, de succes.
Dumnezeu a pus în natură o sumedenie de plante și alimente care ne pot ajuta la conservarea sănătății și a tinereții organismului. Mirodeniile și condimentele sunt o categorie de plante foarte utile împotriva infecțiilor și răcelilor. Cimbrul, busuiocul, oregano, scorțișoara, turmericul, ghimbirul și usturoiul sunt doar câteva exemple în acest sens.

Un mod ingenios de a beneficia de calitățile lor vindecătoare este să le amestecăm. Efectul este mult mai mare când le administrăm simultan. Alcoolul, oțetul și mierea sunt cei mai buni solvenți pentru plante și alimente. Sunt bine-cunoscute acele mielite din miere și diverse plante, precum miere cu hrean, miere cu usturoi, miere cu ghimbir, miere cu cătină, miere cu polen, propolis sau lăptișor de matcă. Într-un borcan cu miere putem adăuga diverse mirodenii binefăcătoare, inclusiv scorțișoară și turmeric. Încercați rețeta de mai jos și veți dobândi o imunitate mai bună la răceli.

Pastă de miere cu scorțișoară, lămâie și turmeric.
Ingrediente:
1 linguriță de pulbere de turmeric
1 linguriță de pudră de scorțișoară
1 lămâie mare
1/4 linguriță de piper negru
miere

Mod de preparare:
Luați un borcan de 400 de grame, curat și uscat bine. Amestecați scorțișoara cu turmericul și piperul în borcan. Piperul ajută la asimilarea curcuminei (substanța activă din turmeric). Adăugați bucățile de lămâie și amestecați. Turnați apoi miere, până la gura borcanului. Amestecați bine cu o lingură de lemn, până la omogenizarea ingredientelor. Puneți capacul și păstrați amestecul în frigider. Se poate lua câte 1 linguriță pe zi. În caz de răceli, preparatul se poate administra de mai multe ori pe zi. Pasta de miere cu scorțișoară, lămâie și turmeric poate fi consumată ca atare, sau se poate pune în apă sau ceai cald (nu fierbinte). Are un gust foarte bun. Consumați și bucățile de lămâie.Dacă vreți ca amestecul să dureze mai mult, excludeți lămâia din rețetă. Amestecați doar mierea cu pudra de scorțișoară și turmeric. Iar în momentul servirii, puteți adăuga puțin suc de lămâie.

Beneficiile ingredientelor.
Pasta de miere cu scorțișoară, lămâie și turmeric este un tonic excelent pentru organism în perioada rece. Odată cu scăderea temperaturilor și a luminii solare se intensifică durerile articulare și musculare, se înmulțesc răcelile și se agravează anumite boli. Scorțișoara și turmericul intervin în chip minunat în aceste situații. Scorțișoara este folosită din vechime în medicina tradițională pentru afecțiunile aparatului respirator, digestiv și ginecologic.

Studiile in vitro și in vivo au confirmat că scorțișoara autentică (Cinnamomum zeylanicum), cea care provine din India – Sri Lanka, are un potențial terapeutic remarcabil. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și hepatoprotectoare. Combate diverși microbi și paraziți. Ajută la scăderea glucozei din sânge, a colesterolului sanguin și a tensiunii arteriale. Are efecte anti-ulceroase. Previne bolile cardiovasculare. Stimulează funcțiile cognitive. Scade riscul cancerului de colon.

Turmericul ajută într-un spectru larg de boli, datorită capacității sale de a modula diferite procese fiziologice și biochimice. Studiile pe animale și studiile clinice au arătat că este sigur chiar și în doze mari. Proprietățile sale predominante sunt cele antimicrobiene, antiinflamatoare, antidiabetice, antiulceroase, hepatoprotectoare și neuroprotectoare. Curcumina – substanța activă din turmeric – are un rol crucial în modularea funcțiilor sistemului imunitar. A demonstrat efecte antivirale, antibacteriene și antifungice. Inhibă inclusiv tulpinile de Stafilococ auriu rezistente la meticilină, precum și bacteria Helicobacter pylori. Are o activitate notabilă și împotriva malariei. Curcumina poate ajuta la controlul bolilor respiratorii și a complicațiilor acestora – tusea, astmul, bronșita, inflamația pulmonară cauzate de fumul de țigară, emfizemul pulmonar, fibroza pulmonară.
Sursa: lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/148183/borcanul-cu-imunitate-pasta-de-miere-lamaie-scortisoara-si-turmeric/

loading...

Add comment