Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Frunzele de varză proaspătă absorb aproape toate bolile din corpul uman.

Când ne gândim la varză, ne gândim de obicei la salată de varză.Dar se pare că această umilă legumă cruciferă are un profil nutritiv atât de dens, încât ar trebui să fie mult mai des prezentă în viața noastră.Frunzele de varză sunt un remediu natural minunat.

De exemplu, puteți folosi frunzele pentru umflarea cauzată de diverse leziuni. Dacă te lovești și zona rănită începe să se umfle – aplică-o cu o frunză de varză proaspătă și atașează-o cu un bandaj. Cel mai bine este să mențineți compresa aprinsă toată noaptea. Dimineața, nu vă faceți griji cu privire la aspectul frunzei – sucurile sale vor fi absorbite în corpul dvs. și va arăta ciudat. Pe de altă parte, veți simți imediat efectul său benefic. Frunzele de varză ajută și la problemele tiroidiene.

Care sunt proprietățile curative ale varzei și ce alte boli vindecă?
Proprietățile vindecătoare ale acestei legume sunt cunoscute încă din primii ani de cultivare. Vechiul general și scriitor roman Mark Portius Cato cel Bătrân în tratatul său „Agricultură” a lăudat varza după cum urmează: „Dacă până la consumul de varză, ați avut vreo boală, aceasta va alunga durerea din cap și ochi și va vindeca tu.”

Iată câteva alte boli care vindecă varza:
1.Tratează glanda tiroidă.
2.Îmbunătățește digestia.Conținutul său de fibre și apă poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos.
3.Insomnia.
4.Pierderea în greutate.Varza este recomandată frecvent persoanelor care doresc să piardă în greutate, deoarece este plină de atât de mulți nutrienți, iar conținutul ridicat de fibre o face destul de plină.
5.Scade colesterolul.Varza poate fi folosită și pentru a ajuta la scăderea colesterolului. Fibrele și substanțele sale nutritive se leagă cu acizii biliari din intestin și se transmit în scaun, mai degrabă decât să fie absorbiți în sânge.
6.Varza conține substanțe antimicrobiene și antiinflamatoare.
7.Varza favorizează vindecarea oaselor și creșterea părului.
8.Luptător împotriva cancerului: se știe de ani de zile că consumul de legume crucifere este asociat cu un risc mai scăzut de cancer.
9.Îmbunătățește sănătatea creierului: Varza, în special soiul mov, este o hrană puternică pentru creier. Conține vitamina K și antocianina antioxidantă, care stimulează funcția mentală și concentrarea.
10.Reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral.Varza conține, de asemenea, mineralele benefice calciu și potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
11.Vindecă ulcerele: Varza a fost cunoscută istoric pentru vindecarea ulcerelor datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Studiile au constatat că consumul de suc de varză este foarte eficient în prevenirea ulcerelor.

loading...

Add comment