Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Păpădia, vindecătoarea ficatului și a rinichilor.Cura cu păpădie, proprietăți terapeutice excepționale.

Consumată în stare proaspătă, în salate, păpădia conține mai multe proteine decât spanacul. Este și o sursă de betacaroten pe care organismul nostru îl transformă în vitamina A. conține vitamina C, care este esențială pentru imunitate, fibre, calciu, magneziu, fier, vitamina A, B1, D și D, taraxacină, fitosteroli, flavonoide, taninuri și acizi precum cel silicic, palmitic, oleic și cafeic.

Cură cu tulpini de păpădie.
Tulpinile de păpădie au capacitatea de a ajuta în revitalizarea celor bolnăvicioși și mereu obosiți.Odată ajunse în stomac, tulpinile optimizează sucul gastric și-l curăță de substanțele depuse de-a lungul timpului și care îngreunează buna funcționare.

Consumate pe o perioadă de 30-40 de zile, primăvara când sunt zemoase și fragede, reprezintă un remediu excelent pentru persoanele suferinde de reumatism și artrită.

Pentru a pregăti poțiunea tonifiantă pentru rinichi și ficat, este nevoie de 30 g de rădăcină uscată de cicoare, 15 g de rădăcină uscată de păpădie, 15 g de boabe de ienupăr și un litru de apă.Aceste ingrediente se pun într-un vas emailat, pe foc și se fierb timp de un sfert de oră după care se strecoară lichidul și se păstrează în frigider.Doza recomandată este de 30 ml, cam două linguri, de trei ori pe zi.

Tratamentul este indicat atunci când toxinele din organism s-au concentrat și cristalizat sub formă de piatră, la nivelul rinichilor sau ficatului și persoanelor suferinde de diabet, întrucât principiile active din ienupăr au rolul de a reduce nivelul zahărului din sânge și de a stimula diureza.

Atenție! Acest preparat nu este recomandat persoanelor suferinde de afecțiuni grave renale, pentru că ienupărul poate irita rinichii.

Ceaiul din rădăcină de păpădie.
Rădăcina de păpădie este unul dintre cele mai puternice diuretice naturale, ajutând la eliminarea apei în exces din organism, prin îmbunătățirea funcționării sistemului renal. Odată cu apa, sunt eliminate și unele substanțe toxice și dezvoltarea microbilor din sistemul urinar este inhibată.

Pentru a prepara ceaiul, este nevoie de 250 ml de apă și de o linguriță de rădăcină uscată de păpădie.Rădăcina mărunțită se fierbe timp de 5 minute în apă, apoi se strecoară ceaiul și se lasă la răcit. Se consumă o cană pe zi, dimineața pe stomacul gol, timp de zece zile după care se face o lună de pauză. După o lună, tratamentul se poate relua, în caz de nevoie.

Tinctură din rădăcină de păpădie pentru persoanele cu diabet.
Într-un studiu realizat la Universitatea din Zagreb, în 2001, s-a demonstrat faptul că rădăcina de păpădie are capacitatea de a reduce zahărul din sânge și de a stimula producția de insulină, menținând constant și nivelul grăsimilor din sânge.

Pentru a prepara tinctura este nevoie de 150 ml de alcool de 70 de grade și de 150 grame de rădăcină de păpădie.Rădăcina se mărunțește, se pune într-o sticlă închisă la culoare și se toarnă peste ea alcool, cât să acopere planta. Se lasă la macerat timp de două săptămâni, într-un loc răcoros și se agită din când în când. După cele 14 zile, tinctura se filtrează și se transferă într-un recipient din sticlă care se ține apoi la rece.Zilnic, se dizolvă 15 picături într-un pahar cu apă și se urmează tratamentul timp de o lună, după care se face o pauză de 15 zile. Tratamentul se poate relua, la nevoie, după cele 15 zile de pauză.

Infuzia combinată din flori de păpădie.
Printre multiplele beneficii ale florilor de păpădie se numără și îmbunătățirea funcției ficatului, împiedicând depunerile de grăsime la ficat, scăzând astfel riscul apariției calculilor biliari. În plus, are capacitatea de a stimula producția de bilă și de a restabili nivelul de electroliți.

Pentru a pregăti această infuzie este nevoie de două lingurițe de flori uscate de păpădie și de 400 ml de apă. Peste flori se toarnă 200 ml de apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pun florile în restul de apă și se fierbe timp de 2-3 minute, după care se combină cele două preparate.Se recomandă o cană pe zi, înaintea meselor principale.În plus, deoarece are rol diuretic, infuzia de păpădie elimină și excesul de sodiu din organism, scăzând astfel tensiunea arterială.

Pentru asta, se bea câte o cană de infuzie pe zi, timp de 15 zile. ( se toarnă apa fierbinte peste flori, se lasă la infuzat timp de 5 minute după care se strecoară )

Întrucât are un conținut ridicat de acizi grași, fitonutrienți și antioxidanți, păpădia reduce inflamația din organism și calmează durerile, în special cele în zona încheieturilor, alinând durerile reumatismale.Se fierbe o linguriță de rădăcină tocată și o linguriță de flori uscate în 250 ml de apă, timp de 3-4 minute.Se strecoară și se bea o cană de ceai cald pe zi, dar nu mai mult de 20 de zile consecutiv.

Atenție! A se evita consumul de infuzie sau ceai de păpădie pe termen lung, deoarece poate provoca deshidratare.
Sursă: frunza-verde.ro

loading...