Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Orhideele înfloresc ca nebunele! Apă vie pentru orhidee și nu numai!

Dacă sunteți nou în lumea orhideelor, nu vă fie teamă de ele. Multe orhidee pot fi ușor de cultivat dacă aveți timp să aflați de ce au nevoie.Cu o îngrijire adecvată, o orhidee poate fi înflorită luni întregi în fiecare an și poate trăi la nesfârșit. În acest sens, orhideele sunt o valoare excelentă în ceea ce privește plantele înflorite. O colecție de orhidee bine îngrijită și variată poate oferi o înflorire continuă în fiecare zi a anului. O bună îngrijire a orhideelor ​​necesită doar câteva cunoștințe de bază despre orhidee și modul în care acestea cresc.Orhideele sunt o plantă minunată de oferit celor dragi, dar să fim sinceri, au reputația că sunt greu de menținut în viață.

Mitul de udare a orhideelor
Deși orhideele se găsesc în mod obișnuit sălbatic în pădurile tropicale tropicale, ele nu au nevoie de udări abundente.De fapt, cel mai comun mod în care oamenii dăunează unei orhidee este prin udarea excesivă. Când vine vorba de udarea unei orhidee, regula de aur este să vă asigurați că planta nu stă constant în apă, astfel încât să provoace putrezirea rădăcinilor.

Lumina moale – secretul frumuseții orhideei.
Alegeți corect iluminarea pentru orhidee. Aceste flori tropicale în condiții de interior aparțin culturilor iubitoare de lumină, dar nu tolerează lumina directă a soarelui. Razele solare nu trebuie să ajungă pe flori și frunze, în special pe ghivecele transparente, dacă orhideele cresc în recipiente speciale și aparțin speciilor capabile de fotosinteză. Așezați orhideele pe ferestrele, care sunt orientate spre vest sau spre est. Cele mai tolerante la umbră dintre toate orhideele sunt doar phalaenopsis, care pot accepta condițiile ferestrelor orientate spre nord.

Udarea orhideelor.
Trebuie să le udați cam o dată pe săptămână.Ar fi bine să folosiți metoda prin scufundare în apă sau prin duș, prima fiind mult mai ușoară și mai de încredere.Folosind apă de la robinet distilată sau recent fiartă și răcită, umpleți vasul clar de orhidee și vasul de susținere, astfel încât rădăcinile orhideei să fie complet scufundate.Nu umpleți deasupra acestui punct – umpleți chiar sub coroana orhideei și lăsați-o să se înmoaieDupă 10-15 minute scoateți orhideea din apă și lăsați-o să se scurgă timp de 5 minute. Se toarnă apa rămasă din oala de reținere.Odată ce orhideea a scurs excesul de apă, introduceți-o înapoi în vasul de reținere și readuceți-o acasă.

Udarea cu cuburi de gheață.
Cât de des ar trebui să udați cu cuburi de gheață?
În funcție de sezon și de locul în care este păstrată orhideea, introduceți un cub de două ori pe săptămână deasupra mediului de ghiveci de sub frunze.

Aveți grijă să vă asigurați că nu mai rămâne apă în vas și, dacă este posibil, îndepărtați excesul de apă dacă observați că se acumulează apă pe orhidee. Puteți, de asemenea, să spuneți că există prea multă apă dacă oala a devenit foarte grea și se slăbește atunci când o înclinați.

Hrana=creștere.
Toate orhideele fără excepție au nevoie de o concentrație suficient de mare de îngrășăminte în sol. Pentru aceste culturi, pot fi utilizate numai îngrășăminte speciale destinate orhideelor și trebuie adăugate doar împreună cu apa pentru irigare. Îngrășământul se adaugă nu pe tot parcursul anului, ci în lunile de dezvoltare activă.

Tăiere deosebită.
Când orhideea atinge vârful perioadei de înflorire, noile sale flori vor dura până la 12 săptămâni.După acest timp, pot să se estompeze, să cadă sau să cadă de pe tulpini.Odată ce vor face acest lucru, va trebui să determinați cum să tăiați orhideea. Mai întâi, verificați dacă tulpina este sănătoasă sau în stare proastă.Rețineți când tăiați că orhideele sunt plante foarte fragile și nu pot fi manipulate așa cum ați face un arbust. De exemplu, dacă tăiați parțial o frunză de orhidee, restul frunzei poate muri ca urmare.

loading...

Add comment