Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Avocado, 10 beneficii pentru femei

Avocado este un aliment foarte sănătos pentru femei atunci când sunt consumate cu moderatie. Acest fruct este plin de vitamine și grăsimi benefice, care sporește sănătatea dumneavoastră generală. Avocado este ușor de adăugat la salate și sandwich-uri sau chiar sub formă de pastă(guacamole). Discutați cu medicul dumneavoastră despre beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct înainte de a vă modifica dieta. Iată în continuare câteva efecte pozitive asupra sănătății pe care ar trebui să le știi.

1. Promovează o pierdere în greutate sănătoasă.
Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care sunt de natură sănătoasă. „Includerea grăsimilor sănătoase în mesele noastre în timpul zilei este importantă pentru a ne menține pe deplin și mulțumiți după mese, deoarece grăsimile necesită mai mult timp pentru digerare decât carbohidrații sau proteinele”, a declarat Lori Zanini, un dietetician din California.
Potrivit unui studiu publicat în 2013, consumul de avocado în mod moderat a fost asociat cu o greutate corporală mai mică, și circumferința taliei mai mică.

2. Ajută la întinerirea pielii.
Avocado este bogat in antioxidanti, cum ar fi carotenoidele, vitamina E si vitamina C, toate putand contribui la sanatatea pielii. Cu toate acestea, nu este necesar să le mâncați pentru a profita de toate beneficiile acestora.Avocado sunt mai eficiente atunci când sunt aplicate și direct pe piele.

3. Îmbunătățește sănătatea creierului.
„Avocado este câștigător pentru o sănătate optimă a creierului”, a declarat expertul în nutriție Ann Kulze, menționând în special substanțe nutritive cum ar fi acidul folic, vitamina C, vitamina E și cuprul.Fructul păstrează, de asemenea, celulele creierului sănătoase și sprijină nervii de legătură. Un studiu din 2017 a legat consumul de avocado la o mai bună capacitate de memorie și de rezolvare a problemelor în rândul adulților în vârstă.

4. Avocado reduce riscul bolilor cardiace.
Acest fruct scade colesterolul, poate crește beneficiile pentru sănătatea inimii.Într-un studiu realizat de un profesor de nutriție de la Universitatea de stat din Penn, participanții au observat scăderea nivelului de colesterol LDL, un factor care reduce riscul bolilor cardiovasculare.

5. Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.
American Diabetes Association (ADA) a recomandat consumul de avocado, deoarece acestea conțin mai puțin de un gram de zahăr pe bucată.Prezența grăsimilor monosaturate poate, de asemenea, să îmbunătățească digestia și să prevină creșterea nivelului zahărului din sânge. Un studiu publicat în 2007 a arătat că aceste grăsimi sănătoase pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge și de insulină.

6. Sunt foarte benefice pentru femeile însărcinate.
Avocado este o hrană unică bogată în nutrienți, care conține multe dintre substanțele nutritive critice pentru sănătatea și dezvoltarea fătului și a copilului.Având în vedere că fructele sunt o sursă bună, consumarea lor în timpul sarcinii poate reduce riscul de apariție a malformațiilor congenitale.

7. Contine o cantitate mare de beta-caroten si previne cancerul din sfera genitala.

8. Risc mai mic de depresie.
Alimentele care conțin niveluri ridicate de folat pot ajuta la scăderea riscului de depresie, deoarece folatul ajută la prevenirea acumulării de homocisteină, o substanță care poate afecta circulația și eliberarea nutrienților în creier.Excesul de homocisteină poate interfera, de asemenea, cu producerea serotoninei, dopaminei și norepinefrinei, care reglează starea de spirit, somnul și apetitul.

9. Acțiune antimicrobiană.
Avocadele conțin substanțe cu activitate antimicrobiană, în special împotriva Escherichia coli, o cauză principală de intoxicație alimentară.

10. Detoxifiere naturală.
Fibrele adecvate promovează mișcările normale ale intestinului, care sunt esențiale pentru excreția zilnică a toxinelor prin bilă și scaun. Studiile recente au arătat că fibrele dietetice pot juca, de asemenea, un rol în reglarea sistemului imunitar și a inflamației.

loading...

Add comment