Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O scrisoare către bunicii care au plecat prea repede

Acestea sunt gândurile unei fete care și-a pierdut amândoi bunici prea devreme.

Dragă bunicule,

Pe măsură ce îmbătrânesc, amintirile mele încep să dispară. Încerc să mă agăț de fiecare ultimă amintire pe care o am despre tine. Există anumite amintiri care s-au blocat bine în creierul meu și probabil că nu le voi uita niciodată, cel puțin sper că nu. Îmi amintesc de zâmbetul tău și de râsul tău. Îmi amintesc încă cum a sunat vocea ta. Nu vreau niciodată să uit asta. M-am prins închizându-mi ochii pentru a încerca să-mi aminteasc, jucându-vă vocea mereu și repede în capul meu, astfel încât să o pot îngropa în memoria mea.

Întotdeauna am crezut că ești invincibil, incapabil să mă părăsești. Erai atât de tânăr și ne-a surprins pe toți. Trebuia să îmbătrânești, să mori de bătrânețe. N-ar fi trebuit să fii luat așa curând dintre noi. Trebuia să mă vedeți absolvind liceul și colegiul, să mă căsătoresc cu dragostea vieții mele, să fiți acolo când copiii mei s-au născut și să nu plecați niciodată.

Inima mea a fost ruptă în două. Nu cred că am avut o durere la acel nivel în întreaga mea viață. La început, am fost în negare, amorțit de gândul că ai fost plecat. Sărbătorile nu mai sunt la fel. Există o tristețe care atârnă în aer pentru că toți gândim în tăcere cum ne-am dorit să fii acolo. Știi însă ce mi-a rupt inima? Să văd că copilul tău, părintele meu, plânge necontrolat. I-am urmărit cum a fost să-și piardă tatăl și am văzut durerea pe care o provocase. M-a speriat, bunicule, pentru că nu vreau să-i pierd niciodată cum te-au pierdut ei pe tine. Nu-mi pot imagina o zi fără mama sau tata. Încă văd durerea pe care o cauzează și cum nu dispare. Sunt zile bune și sunt zile rele. Mereu mă supăr atunci când văd alți oameni cât de apropiați sunt bunicii lor și că ei se întâlnesc să-i vadă tot timpul. Sper că își dau seama cât de norocoși sunt. Mi-aș fi dorit să vă fi văzut mai mult, ca să am mai multe amintiri.

Știu însă că mă privești de acolo de sus. Știu că într-o zi voi veni să te văd din nou. Sper că te-am făcut mândru. Sper că tot ceea ce am realizat și voi realiza vă face să zâmbiți. Sper că persoana cu care mă marit e cineva pe care îl vei aproba. Și sper că copiii mei vor avea mai mult timp cu bunicul lor decât am avut eu, deoarece nu a fost corect să plecați atât de repede dintre noi.

loading...

Add comment