Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
prune

Prunele,unele dintre cele mai gustoase și sănătoase fructe din lume.Sunt capabile să reseteze organismul

Prunele, un fruct destul de comun în livezile din țara noastră,aparțin aceleiași familii ca și piersicile, nectarinele și caisele.Pot fi mari sau mici, cu piele roșie, violetă, verde, galbenă sau portocalie.Pentru prima dată au fost cultivate în China cu mii de ani în urmă.Apoi au început să se extindă și în Japonia, părți ale Europei și America.Astăzi, cresc peste 2.000 de soiuri în întreaga lume.Pe lângă faptul că prunele sunt foarte gustoase, ele sunt și sănătoase, având o serie de beneficii organismului.

Prunele îmbunătășesc sănătatea inimii.Ele au în compoziție substanțe fitochimice care acționează ca antioxidanți puternic și ajută la prevenirea bolilor de inimă prin distrugerea arterelor din cauza oxidării plăcii.

Sunt cunoscute ca fiind bune pentru diabetici.Prunele sunt pline de fibre, ceea ce ajută la încetinirea creșterii glicemiei după ce consumi carbohidrați. De asemenea, pot crește producția de adiponectină a organismului, un hormon care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Prunele au un conținut ridicat de potasiu care ajută la reglarea tensiunii arteriale.Potasiul din prune este bun pentru controlul tensiunii arteriale în două moduri, ajută corpul să scape de sodiu prin urinare și reduce tensiunea din pereții vaselor de sânge. Când tensiunea arterială este mai mică, șansele de a suferi un accident vascular cerebral scade.

Prunele sunt bune și în cazuri de constipație.Au mult sorbitol, un alcool de zahăr care acționează ca un laxativ natural pentru persoanele care suferă de constipație și digestie proastă.De asemenea, ele promovează creșterea bacteriilor prietenoase în intestinul gros, care ajută la digestie.

Prunele sunt o sursă semnificativă de bor care ajută la îmbunătățirea densității osoase. O porție de prune este suficientă pentru a îndeplini aportul zilnic recomandat de bor și pentru a menține oasele intacte pentru o lungă perioadă de timp.Pentru persoanele care suferă de osteoporoză, este recomandată o dietă cu prune ca tratament natural.Printre beneficiile prunelor pentru sănătate, sunt și scăderea colesterolului din sânge, tratarea afecțiunilor hepatice și scăderea în greutate.

Prunele sunt un fruct foarte hrănitor și o sursă excelentă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.Pot și mâncate crude, încorporate în smoothie-uri și deserturi sau chiar sub formă de suc.Adăugarea de prune în dieta zilnică, poate oferi toate aceste beneficii pentru sănătatea organismului.

loading...

Add comment