Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 motive pentru care ar trebui să mâncați un avocado în fiecare zi

De la piureuri și deserturi până la guacamole delicios, avocado este adesea lăudat ca o hrană sănătoasă.Nu există nicio îndoială că avocado sunt unul dintre cele mai nutritive și versatile fructe de pe planetă.Iată în continuare 10 motive pentru care ar trebui să mâncăm un avocado în fiecare zi.

1. Profil nutrițional robust.
O singură porție de avocado conține mai mult de 20 de vitamine și minerale. În mod specific, acesta oferă următoarele valori zilnice: 21% potasiu, 25% vitamină C, 30% folat și 39% vitamină K.

2. Conține numai grăsimi sănătoase.
Avocado sunt împachetați cu grăsimi sănătoase care oferă o gamă largă de beneficii, de la reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral la scăderea nivelului de colesterol rău.

3. Reduce colesterolul.
După cum s-a menționat și mai sus, avocado conține grăsimi sănătoase care mențin nivelul de colesterol sub control, ceea ce înseamnă că mențin colesterolul bun și coboară cel rău.

4. Previne diabetului zaharat.
Avocado este extrem de benefic pentru diabetici, deoarece sunt foarte bune în ceea ce privește reglarea insulinei și nivelurile de glucoză din sânge.

5. Ajută la pierderea în greutate.
Consumul regulat de jumătate de avocado pe zi a fost găsit să crească sațietate și să vă păstrați „satul” timp de 5 ore după masă.

6. Sunt bune pentru gravide.
După cum sa discutat la început, avocadole sunt ambalate cu vitamina B6, potasiu, folat și vitamina C, toate fiind necesare atât de către mamă cât și de copilul în creștere în timpul sarcinii.

7. Sănătatea oaselor.
Vitamina K este cunoscută pentru a ajuta la absorbția calciului în organism, care este critică pentru sănătatea osoasă. Si ghici ce? Avocado sunt pline de vitamina K.

8. Sănătatea ochilor.
Avocado conține luteină și zeaxantină, carotenoide care sunt esențiale pentru sănătatea ochilor. Consumul regulat de avocado promovează vizibilitatea sănătoasă și previne disfuncția ochiului și afectarea ochilor.

9. Menține nivelul de tensiune arterială.
Conținutul ridicat de potasiu din avocado menține nivelul de tensiune arterială sub control, ameliorează tensiunea din pereții vaselor de sânge și elimină excesul de sodiu.

10. Absorbția nutrienților.
Nu în ultimul rând, consumul regulat de avocado ajută la absorbția carotenoidelor esențiale, cum ar fi alfa-caroten, beta-caroten, luteină și licopen.

Așa cum sa menționat chiar la început, avocado este extrem de versatil. Puteți să-l adăugați în mâncăruri, sandwich-uri, salate cu pui la grătar, deserturi, fresh-uri și multe altele.

loading...

Add comment