Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fă aceste exerciții 10 minute pe zi timp de 30 de zile și iată ce se va schimba

Încă din școala primară, am auzit multe lucruri bune despre exercițiile de întindere, dar nu le-am luat serios atunci.Când am împlinit vârsta de 30 de ani, am început să sufăr din când în când de dureri de spate. Nici un medicament pe care l-am luat nu mă ajuta, așa că a trebuit să caut alte soluții la această problemă. Atunci am decis să fac un experiment și să încorporez exercițiile în rutina mea zilnică. Mi-am întins muschii timp de 10 minute pe zi timp de o lună și acum văd câteva schimbări neașteptate în corpul meu. Această persoană a dorit să împărtășeașcă rezultatele pe care le-a experimentat după acest experiment și speră să încurajeze cititorii să-i urmeze exemplul.

Așezați-vă pe podea, cu piciorul drept lăsat în lateral, cu genunchiul stâng îndoit și cu talpa piciorului stâng lângă coapsa dreaptă interioară. Îndoiți-vă la partea dreaptă și prindeți-vă piciorul drept cu ambele mâini. Țineți apăsat timp de 60 de secunde, apoi schimbați pe partea laterală.

Exercițiul broasca.


Stai jos la podea, cu picioarele sub fesele tale si cu genunchii mult despartiti. Țineți-vă picioarele pe pământ, ridicați fesele și apropiați-vă de-a lungul podelei cât mai mult posibil. Permiteți-vă picioarelor să se despartă până când simțiți o întindere în coapse. Țineți poziția timp de 2 minute.

Exercițiul cobra.


Stai pe stomac. Împingeți picioarele înapoi și puneți-vă mâinile pe podea sub umerii dumneavoastră. Ridicați corpul de sus de pe podea îndreptându-vă coatele. Țineți poziția timp de 2 minute.

Exercițiul cățeluș cu fața în jos.


Plasați-vă mâinile și picioarele pe lățimea podelei în afară. Ținând mâinile și picioarele drept, țineți poziția timp de 2 minute.

Întoarcerea spinării.


Așezați-vă pe podea și extindeți ambele picioare în fața dvs. Îndoiți genunchiul stâng și puneți cotul drept pe el. Puneți mâna stângă pe podea în spatele dvs. și priviți peste umărul stâng. Țineți apăsat timp de 60 de secunde, apoi treceți la laturi și repetați.

Ce rezultate veți avea după aceste exerciții?

1. Veți începe să dormiți mai bine.
Se pare că întinderea înaintea patului poate ameliora tensiunea musculară și poate preveni crampele care tulbura somnul. Când nu e nimic care să te deranjeze noaptea, calitatea somnului tău este îmbunătățită și te simți mai înviorat dimineața. Deci nici un ceai de musetel pentru mine, întinderea este cel mai bun remediu!

2. Vă veți simți mai puțin lent.
Nivelul de energie va crește semnificativ. Nu vă veți mai simți leneș. Dimpotrivă, productivitatea la locul de muncă se va îmbunătăți și chiar poate și obiceiul de a face o plimbare în timpul pauzei de prânz. La revedere oboseala de la amiază!

3. Durerea de spate va dispărea.
Întotdeauna am auzit că întinderea ajută la vindecarea și prevenirea durerii la nivelul spatelui prin întărirea mușchilor și reducerea riscului de tulpină musculară . În mod surprinzător, era adevărat.După o lună de exerciții de întindere, vă veți simți în cele din urmă ușurat și nu va mai exista nici o durere. În plus, muschii au devenit mai puternici și nu mai sunt noduri în umeri.

4. Rezultatele analizelor vor fi mai bune.
Unele studii arată că exercițiile de întindere contribuie și la scăderea colesterolului și la menținerea nivelurilor de glucoză, prevenind întărirea arterelor și creșterea fluxului de sânge către toate organele interne.Lipsa exercițiilor regulate, obiceiurile alimentare slabe și stilul de viață sedentar – toate au contribuit la nivelul ridicat al colesterolului și al zahărului. Cu toate acestea, întinderea pe o bază de rutină ajută foarte mult, rezultatele testelor de sânge vor reveni la normal.

5. Vă veți simți mai puțin stresat.
Când vă confruntați cu stres, există o șansă bună ca mușchii să fie tensionați . Aceasta se numește psihosomă . În teorie, acest lucru pare destul de sensibil, dar nu aș fi crezut niciodată că întinderea funcționează într-adevăr mai bine decât orice sedativ.

6. Nu vă veți mai răci atât de des.
Probabil știți că întinderea crește alimentarea cu sânge a țesutului muscular. O rutină de exerciții de întindere permite îmbunătățirea transportului oxigenului și a sângelui bogat în nutrienți în tot corpul . Asta vă ajută să vă mențineți temperatura normală în toate părțile corpului în mod natural.

loading...

Add comment