Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De cât timp avem nevoie să digerăm diferite alimente și de ce este important să știm acest lucru

Impactul digestiei asupra pierderii in greutate este foarte important. Așa cum am spus de multe ori, suntem ceea ce mâncăm. Bineînțeles, timpul exact de digestie depinde de sănătatea fizică, de metabolismul, de vârsta și chiar de sexul unui individ, dar, în general, unele alimente vor trece prin tine în cel mai scurt timp, în timp ce altele se vor rătăci în sistem pentru o vreme îndelungată.

Timpul de digestie este o procedură atunci când alimentele pe care le consumați se descompun în particule minuscule care se transferă prin sistemul vostru intestinal în sânge. Este important să înțelegeți timpul de digestie pentru a putea pierde în greutate dacă vă interesează sau pentru a vă menține în forma în care sunteți acum.

Mâncarea digerată rapid.


Dacă obișnuiți să mâncați repede, după ce ați mâncat, totul a dispărut și veți simți foame din nou. Acest tip de hrană vă oferă o creștere rapidă a energiei – cu alte cuvinte, un salt la nivel de glucoză. În timp ce o creștere a energiei sună bine, dacă corpul dvs. este inundat cu glucoză și nu îl folosește, restul se transformă în grăsime.

Mâncarea digerată încet.


Cedarea usoara a alimentelor creste nivelul zaharului din sange mult mai lent, oferind o energie mai echilibrata. Specialiștii sugerează să nu amestecați tipurile de alimente rapide și lente într-o singură masă și să evitați să mâncați alimente fast-food prea devreme, deoarece digestia nu s-a terminat încă și astfel nu vă supraîncărcați stomacul.

Cel mai bun moment pentru procesarea alimentelor care au componente cu diferite durate de digestie este la prânz când sistemul digestiv este cel mai activ. Mâncărurile pentru micul dejun și cină ar trebui să fie mai simple și, de preferință, cu produse care sunt digerate rapid, astfel încât să obțineți un impuls energetic imediat după micul dejun și să vă odihniți stomacul pe timp de noapte.

1. Apa- intră imediat în intestine.


2. Sucul de fructe și legume- are nevoie de 15-20 de minute pentru a fi digerat.


3. Legumele crude- au nevoie de 30-40 de minute pentru a fi digerate.


4. Legumele gătite – au nevoie de 40 de minute pentru a fi digerate.


5. Peștele- are nevoie de 45-60 de minute pentru a fi digerat.


6. Salata cu ulei- are nevoie de o oră pentru a fi digerată.


7. Cartofii- au nevoie de 1,5-2 ore pentru a fi digerați.


8. Cerealele- au nevoie de 2 ore pentru a fi digerate.


9. Produsele lactate- au nevoie de 2 ore pentru a fi digerate.


10. Puiul- are nevoie de 1,5-2 ore pentru a fi digerat.


11. Carnea de vită- are nevoie de 3 ore pentru a fi digerată.


12. Carnea de miel- are nevoie de 4 ore pentru a fi digerată.


13. Carnea de porc- are nevoie de 5 ore pentru a fi digerată.

loading...

Add comment