Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ce este dieta DASH și de ce medicii o numesc una dintre cele mai bune diete pentru sănătatea noastră

În lista celor mai bune diete din lume, există dieta DASH care a fost cea mai renumită pentru câțiva ani.Medicii spun că este cea mai eficientă dietă care poate întări sănătatea. Potrivit medicilor Institutului Național al Sănătății , dieta DASH atinge 3,3 puncte din 5 în categoria „Eficacitatea Pierderii în Greutate” și 4,5 puncte din 5 în categoria „Sănătatea Eficientă”.Vom prezenta în continuare trăsăturile acestei diete și de ce este considerată una dintre cele mai bune.

Care este dieta DASH?

DASH este o dietă dezvoltată special pentru reducerea tensiunii arteriale atunci când o persoană suferă de hipertensiune arterială.
Dar mai târziu, oamenii de știință au înțeles că această dietă rezolvă multe alte probleme importante: reducerea nivelului de colesterol, prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a insuficienței cardiace și normalizarea greutății. Mai mult, această dietă este cea mai bună dietă pentru prevenirea diabetului.

Care este conceptul dietei DASH?

Toate componentele necesare cum ar fi calciu, proteine, fibre vegetale care sunt responsabile pentru funcționarea creierului și a organelor interne, precum și sănătatea pielii, sunt echilibrate în această dietă. De asemenea, este convenabil pentru că nu trebuie să calculați și să monitorizați fiecare componentă: trebuie doar să consumați anumite produse recomandate și anume fructe, legume, produse din cereale, alimente care conțin proteine ​​și produse lactate și să reduceți cantitatea de sare din mâncare.

Caracteristica principală a dietei DASH în comparație cu alte diete este că a fost dezvoltat pentru persoanele care trebuie să aibă grijă de dieta lor de-a lungul vieții. De aceea nu este nevoie să vă supuneți foamei: vă puteți permite diferite feluri de mâncare gustoase. Trebuie doar să țineți minte câteva reguli de bază.

Nu este vorba despre cantitatea de hrană atât cât este vorba despre calitatea ei. Iată câteva principii pe care ar trebui să le urmați:

1. Trebuie să beți 2 litri de apă pe zi.
2. Mananca de 5 ori pe zi. Greutatea unei porții nu trebuie să depășească 215 g .
3. Consumul zilnic de calorii trebuie să fie de aproximativ 2.000-2.500 kcal.
4. Nu mânca dulciuri mai mult de 5 ori pe săptămână.
5. Încercați să mâncați mai multe cereale, semințe, fasole, carne slabă și legume.
6. Ar trebui să evitați să beți sucuri acidulate sau alcool.
7. Alcoolul și tutunul sunt interzise.
8. Reduceți sarea din mâncare.
9. Dieta dvs. ar trebui să includă pâine integrală de grâu
10. Excludeți alimente afumate sau grase, muraturi, produse de patiserie, conserve de pește și carne.

Ce poți să mănânci?

În conformitate cu dieta DASH, pentru a forma o dietă adecvată trebuie să vă minți obiectivele: dacă doriți să pierdeți în greutate sau să deveniți mai sănătoși. Dacă doriți să pierdeți o greutate, meniul dvs. ar trebui să conțină mai puține calorii. Cu alte cuvinte, trebuie să reduceți porțiile.
Dieta dvs. zilnică poate conține:
Cereale, Fructe (nu mai mult de 5 fructe pe zi), Legume (nu mai mult de 5 legume pe zi), Produse lactate fără grăsimi, Seminte, fasole, nuci, O lingurita de miere sau gem (nu mai mult de 5 ori pe săptămână),Fluide, 2 litri pe zi (apă, ceai verde, suc); Proteine: carne slabă sau pește, ouă.

Ce trebuie evitat?

Trebuie să evităm toate produsele tipice „nesănătoase”, cum ar fi produsele de tip fast-food, alcoolul , dulciurile.

Dieta DASH este o dietă ușoară, sigură și utilă, care vă poate ajuta să vă simțiți mai bine și să scăpați de excesul de greutate.O astfel de dietă oferă cantitatea necesară de microelemente și vitamine pentru corpul dumneavoastră. Puteți pierde greutatea fără probleme și fără a suferi foame sau fluctuații bruște în greutate. Și asta înseamnă că corpul tău nu va fi supus unui stres. Nu trebuie să faceți nimic special pentru a vă crea dieta: trebuie doar să includeți produsele necesare și să excludeți treptat pe cele „rele”.

loading...

Add comment