Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Prof. dr. Pavel Chirilă: „Nu hrăni cancerul!” greșeli mari de alimentație care te îmbolnăvesc

Medicul Pavel Chirilă este unul dintre medicii care promovează alimentația sănătoasă.A scris și o carte intitulată „Nu hrăni cancerul” în care povestește cum că alimentația noastră este aliatul împotriva cancerului.Potrivit doctorului Pavel, există alimente care pot declanșa sau nu, cancerul deja instalat și pot grăbi de asemenea, evoluția bolii.Factorii alimentari declanșatori de cancer sunt în special zahărul alb, făina albă, sărurile nitrice din compoziția preparatelor din carne, în special mezeluri.Carnea roșie alături de o dietă bogată în grăsimi animale pot determina transformarea celulelor sănătoase în celule cancerigene.

„Zilnic, aproximativ cinci pacienti cu cancer vin in cabinetul meu si imi cer terapii altele decat cele recomandate de oncolog. Eu ii intreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentatie. Si, invariabil, aproape 99% dintre acesti pacienti imi spun ca au fost sfatuiti sa manance orice, dar mai ales fripturi in sange, adica o alimentatie hipercalorica, desi aceasta favorizeaza cancerul’, spune profesorul Chirila. Ei bine, specialisti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzioneaza ca „bolnavul de cancer trebuie sa aiba o alimentatie saraca in proteine de origine animala’.

Alte realitati cumplite care le spun statisticile: Romania e pe primul loc in Europa la incidenta a trei tipuri de cancere: de plaman, de col uterin si de creier. Tot pe primul loc suntem si la mortalitatea prin cancer. In Romania sunt 480.000 de bolnavi de cancer, adica 1 la 40.

Profesorul doctor Pavel Chirilă recomandă bolnavilor de cancer să aibă o dietă bogată în legume, fructe,zarzavaturi și cereale integrale.Din categoria legumelor trebuie să consume varză, broccoli, conopidă, spanac, sfecla roșie, țelină, morcovi. pătrunjel, fasole, mazăre, roșii, usturoi, ceapa și ridichi.

Alimentele interzise bolnavilor de cancer.
Odată declanșat cancerul, bolnavul trebuie să lupte împotriva sa și să renunțe complet la consumul de: fripturi la grătar,carne în saânge, vanat,ciuperci, brânzeturi grase,sare iodată,condimente iuti,zahărul alb,dulcuriuri,cafea, alcool, tutun, sucuri carbogazoase,produse de cofetarie sau patiserie.Este indicat să se evite în totalitate alimentele prăjite sau afumate.Și foarte important să se respecte un program zilnic de mișcare sau exerciții fizice.

loading...

Add comment