Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

9 lucruri care se întâmplă în corp dacă luați zilnic ulei de pește sau omega-3

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 1/3 din totalul deceselor sunt legate de bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, majoritatea locuitorilor din Rusia nu au auzit niciodată de probleme legate de inimă. Secretul loc constă într-un produs despre care toată lumea a auzit – uleiul de pește.Uleiul de pește conține acizi grași de neînlocuit, cum ar fi omega-3 și omega-6, care ne ajută să păstrăm inima și vasele sănătoase.Noi vom prezenta în continuare ce efecte uimitoare are uleiul de pește dacă îl luăm în mod regulat.

1. Riscul de a avea boli de inima va scadea.


Numărarea proprietăților sănătoase ale uleiului de pește începe întotdeauna cu efectul său pozitiv asupra nivelului de colesterol din organism – cantitatea de picături de colesterol „dăunătoare”. Acizii grași omega-3 și omega-6 care conțin ulei de pește duc la scăderea riscului de boli de inimă, deoarece nivelul trigliceridelor scade, apariția plăcii pe interiorul arterelor și scăderea tensiunii arteriale.

2. Gândirea va deveni mai rapidă și mai flexibilă.


Omega-3 conține acid DHA sau docosahexaenoic care menține membranele celulare sănătoase și întărește conexiunile celulelor nervoase. Aceste motive ne permit să folosim uleiul de pește ca modalitate de prevenire a bolii Alzheimer.Numeroase studii au arătat, de asemenea, că uleiul de pește stimulează funcția creierului și îmbunătățește timpul de reacție, funcțiile superioare ale creierului și viteza de luare a deciziilor .

3. Îmbunătățește sistemul imunitar.


În multe țări, acizii polinesaturați sunt adăugați la alimentele obișnuite cum ar fi untul sau margarina. Problema este că aceasta este o sursă suplimentară de omega-3 conținută în uleiul de pește și stimulează producerea de prostaglandine. Ele fac sistemul imunitar mai puternic și ajută organismul să se ocupe de infecție .

4. Va fi mai ușor să faceți față stresului.


Acizii polinesaturați pot crește producția de serotonină , hormonul responsabil pentru buna dispoziție. Deci, vă va fi mai ușor să faceți față stresului. În unele cazuri , uleiul de pește este prescris chiar și copiilor cu tulburare de hiperactivitate și deficit de atenție.

5. Presiunea ochilor va scădea.


Medicii pot prescrie ulei de pește pentru persoanele care au glaucom. Lucrul este că acizii grași ajută la îndepărtarea lichidului din ochi, ceea ce duce la o presiune scăzută a ochiului. Desigur, uleiul de pește nu poate fi luat ca un remediu complet, dar mulți cercetători încă mai cred că sursele suplimentare de omega-3 pot fi o modalitate de a preveni problemele oculare .

6. Veți avea o sursă suplimentară de vitamine și minerale.


Uleiul de pește conține, de asemenea , un întreg set de minerale și vitamine. Vitaminele pot varia în funcție de tipul de pește și de alți factori, astfel încât uleiul de pește nu poate fi luat ca o multi-vitamină. Cu toate acestea, uleiul de pește ca o sursă suplimentară de vitamine A și D vă poate ajuta să scăpați de părul fragil și să absorbiți calciu și fosfor.

7. Pielea ta va fi mai sănătoasă.


Uleiul de pește are o influență pozitivă asupra pielii deoarece acizii omega-3 pot stoca colagenul – baza elastică a pielii noastre care împiedică apariția ridurilor. Vârsta și stresul constant scad cantitatea de colagen care face pielea uscată.
O sursă suplimentară de acizi grași polinesaturați poate ajuta și la acnee. Dintre toți acizii grași, omega-3 are cel mai puternic efect imunomodulator care accelerează vindecarea .

8. Este bun în cazul dietelor.


În timpul cercetărilor, cercetătorii au descoperit că administrarea de ulei de pește scade în mod regulat pofta de mâncare și creează senzația de a fi plin după masă.De asemenea, unii cercetători cred că o sursă suplimentară de omega-3 mărește capacitatea organismului de a descompune grăsimile. Deci, în loc să depoziteze grăsimile, corpul le va folosi ca sursă de energie pentru activitatea de zi cu zi.

9. Dimensiunea sânilor va crește.


Cercetările arată că grăsimile polinesaturate pot mări dimensiunea sânului. Puteți mânca ulei de măsline, fasole uscată, tofu sau alge marine sau pur și simplu luați ulei de ficat de cod. Acesta este un mod natural de a face sânii să crească.

Ce tip de ulei de pește ar trebui să alegeți?

Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când alegeți ulei de pește este din ce pește este făcut. De cele mai multe ori, uleiul de pește este făcut din ficat de cod – acesta este cel mai simplu și mai ieftin mod. Dar cu siguranță nu este cel mai bun. Ficatul are multe toxine și metaboliți dăunători.Uleiul de pește din carne și din mușchi de pește este mult mai benefic . Cel mai bine ar fi dacă peștii ca somonul ar fi fost folosiți pentru a îl face.

Pentru a obține efectul și a nu dăuna organismului, trebuie să știți cum să luați corect uleiul de pește. De asemenea, consultați un medic. Nu luați ulei de pește dacă sunteți alergic la pești sau dacă aveți probleme tiroidiene, hepatice, urinare sau digestive. De asemenea, nu luați în timpul sarcinii sau alăptării.Pentru a întări sistemul imunitar și pentru a preveni bolile, este suficient să luați nutrientul timp de 1-3 luni la sfârșitul toamnei sau în timpul iernii.

loading...

Add comment