Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vlad-ciurea-medic

Prof.dr. Vlad Ciurea- nuci, mango și spanac, combustibil puternic pentru un creier sănătos.

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele care aduc beneficii creierului. Potrivit spuselor sale, acestea sunt ca un combustibil puternic pentru creier.Suntem ceea ce mâncăm, iar alegerile şi micile răsfățuri culinare ne pot antrena creierul, dar şi corpul pentru a face faţă cu brio tuturor provocărilor de zi cu zi.

Profesorul Vlad Ciurea este doctor în științe medicale, director științific al Spitalul Clinic SANADOR, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei de Științe Medicale, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.In semn de apreciere pentru exceptionalul profesionalism dovedit de-a lungul timpului in slujba salvarii de vieti omenesti, pentru contributia personala la formarea si instruirea noilor generatii de cadre in domeniul neurochirurgiei, Presedintele Romaniei Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.

În emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3 CNN Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre acest subiect, dar și despre cât de benefic este pentru creier să ieșim la plimbare în aer liber, fie la munte, pe câmpie, să stăm în iarbă verde, să ne uităm la soare sau să deschidem geamul dimineața. Toate astea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului.

„Cea mai bună carne este carnea slabă de curcan. Puţină slănină face bine, iar ceapa roşie este formidabilă. Nuci, mango și spanacul. Acestea din urmă sunt antioxidanți și se duc în creier și mai fac ceva.Dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși între noi care deschide căile optimismului”, a declarat prof.dr. Vlad Ciurea pentru antena3.

Nu intamplator nucile sunt supranumite hrana creierului. Pe langa faptul ca sunt delicioase si pline de vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea intregului organism, nucile aduc o serie de beneficii creierului uman, asigurand buna functionare a intregului sistem nervos.Nucile îmbunătățesc funcția cognivitvă, alungă stresul, combat depresia, insomnia și asigură un somn odihnitor.

Fructele de mango contin cantitati mari de vitamina B6, vitala pentru mentinerea si imbunatatirea functiei creierului. Aceste vitamine ajuta la amalgamarea neurotransmitatorilor majori care contribuie la determinarea starii de spirit si la modificarea tiparelor de dormit.

Mâncând spanac, vă puteți menține sănătoși și puteți întârzia procesul de deteriorare a creierului, potrivit anumitor studii.Studiile au demonstrat că spanacul menține creierul într-o formă optimă, protejându-l de afecțiuni degenerative precum demența.

loading...

Add comment