Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pune 3 picături din acest ulei și fața ta va arăta cu 10 ani mai tânără.

Uleiul de chimen negru, cunoscut și sub denumirea de ulei de Nigella sativa sau ulei de chimen negru, este valorificat pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate și frumusețe. Iată cum se poate pregăti și folosi:

Cum se prepară uleiul de chimen negru
Cumpără semințe de chimen negru de înaltă calitate, de la magazine de specialitate sau plante medicinale certificate organic. Asigură-te că sunt curate și proaspete.Pune semințele de chimen negru într-un mojar și zdrobește-le ușor pentru a elibera uleiurile esențiale.Pune semințele zdrobite într-un borcan curat și uscat. Acoperă-le cu ulei pur de măsline sau ulei de nucă de cocos. Asigură-te că semințele sunt complet acoperite de ulei.

Închide bine borcanul și lasă-l să stea timp de 2-4 săptămâni într-un loc însorit și cald pentru a permite infuzarea uleiului cu esențele din semințele de chimen negru.După perioada de infuzare, strecoară uleiul printr-un tifon sau un filtru de hârtie pentru a îndepărta semințele și a obține un ulei curat.

Beneficiile uleiului de chimen negru pentru ten:
Hidratare profundă: Uleiul de chimen negru pătrunde în straturile pielii, ajutând la menținerea hidratării și la prevenirea uscăciunii.

Proprietăți antiinflamatoare: Datorită conținutului de fitonutrienți, uleiul poate reduce inflamația și poate calma iritațiile pielii, fiind benefic pentru tenurile sensibile sau cu probleme.

Acțiune antibacteriană: Are potențialul de a lupta împotriva bacteriilor, ajutând la prevenirea apariției acneei și a altor afecțiuni cutanate.

Efect antioxidant: Protejează împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, contribuind astfel la menținerea sănătății pielii și la reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, cum ar fi liniile fine și ridurile.

Regenerare celulară: Uleiul de chimen negru poate stimula regenerarea celulară, promovând vindecarea și refacerea pielii.

Uniformizarea tenului: Poate ajuta la echilibrarea tonului pielii și la reducerea decolorărilor, oferind un aspect mai uniform.

Cum se folosește uleiul de chimen negru pentru frumusețe
Pentru tenul normal
Poți aplica uleiul de chimen negru pe pielea curată și uscată, în special în zonele cu probleme sau cu acnee. Poate fi amestecat și cu alte uleiuri purtătoare pentru a-l dilua, de exemplu, cu ulei de cocos sau de migdale.

Pentru tenul sensibil
Efectuează întotdeauna un test preliminar pe o mică porțiune de piele pentru a verifica reacția pielii, deoarece unele persoane pot avea sensibilități la uleiul de chimen negru.

Amestecuri cosmetice
Poate fi combinat cu alte uleiuri purtătoare (cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba) sau inclus în compoziția serurilor și cremelor pentru a beneficia de proprietățile sale.

Uleiul de chimen negru poate fi un adjuvant benefic pentru rutina ta de frumusețe, dar este întotdeauna recomandat să consulți un specialist înainte de a începe să folosești un nou produs, mai ales dacă ai pielea sensibilă sau alte probleme dermatologice.

loading...

Add comment