Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
prune murate

Prune murate cu usturoi – o rețetă care face furouri pe internet. Vei rămâne uimit când guști acest preparat.

Cine ar fi crezut că prunele și usturoiul pot crea împreună un deliciu așa de neobișnuit și gustos? Prunele murate cu usturoi sunt o combinație surprinzătoare, dar absolut delicioasă, care îmbină dulceața fructelor cu aroma intensă și ușor picantă a usturoiului. Această rețetă simplă de murături poate aduce o notă aparte oricărui meniu și este perfectă pentru a însoți o varietate de preparate. Iată cum să pregătiți prunele murate cu usturoi:

Ingrediente:

250 g prune proaspete sau uscate
6-8 căței de usturoi, curățați și tăiați în felii subțiri
1 cană de oțet alb
1/2 cană de apă
1/4 cană de zahăr
1 linguriță de sare
1 linguriță de semințe de muștar
1/2 linguriță de boabe de piper negru
1/2 linguriță de boabe de coriandru (opțional)
1/2 linguriță de boabe de ienibahar (opțional)

Instrucțiuni:

Pregătiți prunele: Spălați și tăiați prunele în jumătăți, eliminând sâmburii. Dacă utilizați prune uscate, înmuiați-le în apă timp de aproximativ 30 de minute, apoi scurgeți-le și tăiați-le în jumătăți.

Preparați lichidul de murat: Într-o cratiță, amestecați oțetul alb, apa, zahărul și sarea. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul la punctul de fierbere, amestecând până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

Adăugați condimentele: După ce amestecul a dat în clocot, adăugați semințele de muștar, boabele de piper negru, coriandrul și ienibaharul (dacă le utilizați). Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de 2-3 minute pentru a permite condimentelor să-și elibereze aromele.

Compoziția cu prune și usturoi: Adăugați prunele tăiate și usturoiul feliat în cratița cu lichidul de murat. Amestecați-le bine pentru a le acoperi uniform cu lichidul aromat.

Transferați în borcane: Folosind o spumieră, scoateți cu grijă prunele și usturoiul din amestecul de murat și așezați-le în borcane curate. Turnați peste ele lichidul de murat fierbinte, asigurându-vă că toate borcanele sunt umplute.

Închideți borcanele: Închideți borcanele ermetic cu capacele și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.

Maturare: Lăsați prunele murate cu usturoi să se matureze timp de cel puțin o săptămână înainte de a le consuma. Acest timp va permite aromelor să se combine și să creeze un gust perfect echilibrat.

Aceste prune murate cu usturoi pot fi servite ca aperitiv sau pot fi folosite pentru a îmbogăți gustul unor preparate principale. Aroma dulce și ușor picantă a usturoiului se completează perfect cu dulceața și aciditatea prunelelor. Savurați acest deliciu neobișnuit și veți fi uimiți de combinația sa de arome și gusturi.

loading...

Add comment