Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
muraturi-perfecte

Cum să pui cele mai bune murături pentru iarnă.Secrete ținute ascunse de gospodine,care le mențin tari și crocante.

Toamna este sezonul când se pun murăturile și multe gospodine se pregătesc din timp cu rețete alese.Castraveți, gogoșari, varză, țelină, gogonele, morcovi, conopidă, toate se pregătesc pentru iarnă.În fiecare zonă a ţării există rețete specifice. De exemplu, în Ardeal se mai pune oţet în murături, în Moldova gospodinele nici nu vor să audă de aşa ceva.

Câteva secrete ținute ascuns de gospodine pentru murături perfecte.
Ca să iasă murăturile bine trebuie să le trecem mai întâi prin apă fiartă. „Prin acest proces omori toate bacteriile de la suprafaţă. Le ajută foarte mult să rămână crocante pentru că astfel eliminăm germeni care să lucreze în timpul în care ele stau la murat.

În saramura pentru murături se adăuga orice condimente îți plac, însă nu uita de: usturoi, boabe de muștar, foi de dafin și piper negru boabe. Hreanul, mărarul, țelină atât frunze cât și rădăcina și frunzele de vișin sunt alți conservanți care dau aroma potrivită murăturilor.

Un alt aspect esențial este ca, indiferent dacă le puneți la murat butoi sau în borcan, să nu umpleți recipientul până la refuz.Se lasă cam o palmă în cazul butoiului și 5 cm în cazul borcanului.De exemplu, într-un vas de 10 litri, vor intra circa 5 litri de apă. Pentru fiecare litru de apă se pune o lingură cu vârf de sare specială pentru murături.

Când puneți la murat varză, se spune că rezistă mult mai mult timp dacă se adaugă din când în când câte un cub de zahăr.

În cazul în care folosiți oțet în loc de saramură, nu trebuie să fie mai slab de 9 grade și în niciun caz balsamic. Nu trebuie să conțină acid acetic artificial deoarece gustul murăturilor se va modifica.

Legumele pregătite pentru murat nu trebuie să fie lovite, să nu fie scofâlcite, să fie proaspete şi să nu le lăsăm foarte mult până le punem la murat. Castraveţii trebuie să aibă floare şi coaja zgrunţuroasă.

Folosiți doar sare neiodată. Este o sare grunjoasă, dar se găsește în comerț, la saci de 2-3 kg. Se folosește adesea și pentru dezghețarea drumurilor, iarna, dar este proprie consumului. Iodul din sarea iodată face ca murăturile să se înmoaie, așa că nu vă recomandăm să o folosiți.

loading...

Add comment