Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Gogoșile bunicii, gustul copilăriei

Probabil mulți dintre voi vă mai amintiți de faimoasele gogoși pufoase ca la bunica acasă. Până și în ziua de azi gogoșile sunt unu dintre desertul preferat al copiilor. Și nu doar a copiilor. Doar că în zilele noastre, se găsesc peste tot prin supermarketuri gogoșile cu ciocolata și diferite arome, faimoasele donuts. Ei bine, această rețetă este foarte simplă și rapidă și nu siguranță nu veți da greș, atunci când doriți să gătiți ceva dulce pentru cei dragi.

Ca ingrediente vom folosi.
3 ouă, 500 grame făină, 4 linguri de zahăr, 200 ml chefir, 1 vârf de sare, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 pliculețe de zahar vanilat și ulei pentru prăjit.Și eventual pentru decor, zahăr pudră.

Mod de preparare.


Vom începe în a pune într-un bol făina, după care adăugăm ouăle, chefirul, zahărul, zahărul vanilat, sarea, bicarbonatul de sodiu și amestecăm totul bine cu o spatulă sau cu o lingură, fără a lăsa să se formeze cocoloașe. După ce s-a închegat compoziția, luăm o mănușă și frământăm aluatul format bine cu mâna. După care presărăm niște fărnă pe masă și frământăm în continuare aluatul timp de aproximativ 5-10 minute. Din când în când ca să nu se lipească, mai presărăm făină. După ce am terminat de frământat aluatul, îl punem într-un bol, îl acoperim cu ceva și îl lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute. După ce a dospit aluatul, îl luăm îl punem pe masă și-l tăiem în două. Luăm o parte și începem să întindem aluatul bine cu ajutorul unui sucitor. Când aluatul devine destul de subțire pentru gogoașă, luăm o formă rotundă și împărțim aluatul pentru a forma gogoșile. Între timp, pregătim tigaie. Punem uleiul și așteptăm să se încingă. Și începem să prăjim fiecare gogoașă în parte. Când încep să devină aurii, le întoarcem. Când le scoate, putem să le așezăm pe un șervețel, să mai absoarbă uleiul din ele. Iar, la final, fără a aștepta să se răcească, presărăm zahărul pudră peste ele. Sper să vă placă această rețetă delicioasă. Vă dorim poftă bună!

loading...

Add comment